);

МЛАДИ СОЦИЈАЛИСТИ КОД ГЛУМЦА БАТЕ ЖИВОЈИНОВИЋА

Свечана академија поводом прославе 77 година живота и 55 година глумачког стажа легендарног Велимира Бате Живојиновића, одржана је у суботу 5. јуна, баш на дан његовог рођендана, у Великој сали „Сава центра“ у Београду.

Улоге Бате Живојиновића, који је по статистици глумио у сваком трећем филму српске и југословенске кинематографије, обележиле су животе многих генерација, свих нас који смо расли уз његове глумачке роле. Било би незахвално набрајати све улоге овог филмског великана, али једну би свакако требало истаћи – улогу Валтера, у филму „Валтер брани Сарајево“, филм који је хит већ деценијама не само на просторима некадашње нам заједничке државе, него и у далекој Кини.
У програму у „Сава центру“, учествовали су мнобројни пријатељи и колеге Велимира Бате Живојиновића, а цео програм је режирао Михајло Вукобратовић.

– На свечаности су наступили Национални ансамбл народних песама и игара „Коло“ и Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“. Била је част седети у ВИП ложи и посматрати цео овај спектакл, у друштву председника Републике Србије Бориса Тадића, председника Народне скупштине Славице Ђукић-Дејановић, замеником премијера и министром полиције Ивицом Дачићем, министром културе Небојшом Брадићем и многим уваженим гостима и званицама – кажу усхићено млади социјалисти за „Нове књажевачке новине“ и истичу да је њих петнаест тога дана из Књажевца кренуло пут Београда. Делегацију Општинског одбора предводио је Дарко Живковић, председник ОО СПС-а и председник Скупштине општине Књажевац, а вођа пута младим социјалистима био је Иван Живковић, председник Окружног и Општинског Савета социјалистичке омладине.

Млади људи, Ненад Илијић, Александар Миладиновић, Катарина Тричковић и Стефан Миловановић, заувек ће памтити дан када су присуствовали овом догађају – дану када је легендарни Бата прослављавао свој јубилеј.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !