Нови програм СПС

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић најавио је покретање јавне расправе о новом програму,  чије је основне идеје изнео на седници Главног одбора.
Представљајући радну верзију новог програма Социјалистичке партије Србије Дачић је опширно образложио кључне елементе који предвиђају залагање за друштво социјалне правде и једнакости.
„Социјалисти придају нарочит значај остваривању социјалне правде, солидарности и социјалне сигурности у друштву. Посвећени смо јачању солидарности и неговању хуманости међу људима, заснованих на традиционалним и моралним вредностима нашег народа“, истакао је лидер социјалиста.
Нови програм треба да обухвати и идеје демократије и социјализма и тиме омогућити да Социјалистичка партија Србије  остане носилац идеје социјалне правде у Србији, истакао је лидер социјалиста.
Према његовим речима, идеја демократског социјализма није само идеал већ и реалност многих развијених држава у свету, због чега не треба одустати од ње, иако је у прошлости било неких грешака у њеном спровођењу.
„Стара политика више не може да даје решења и зато све више људи и не очекује решење од политике“, рекао је Дачић и оценио да је то узрок све веће резигнације грађана.
„Време је да Социјалистичка партија Србије добије нови програм, јер је и Србија претрпела огромне промене у протеклих 20 година“, истакао је Дачић и позвао чланове Главног одбора да се укључе у јавну расправу, како би се на наредној седници тог тела утврдио нацрт и коначни предлог, који ће бити усвојен на Конгресу.
www.sps.org.rs
Share

Ostavite odgovor