DR BALAŠEVIĆ POBEDIO, VLAST DOBIJAJU DRUGI?

Završeni izbori za Vlaški nacionalni savet

Autor: M.C.

“Zajednica Vlaha Srbije-dr Predrag Balašević“ osvojila je, prema još nezvaničnim rezultatima ( utorak,8.jun), najviše glasova na prošlonedeljnim izborima za Savet vlaške nacionalne zajednice sa 27,33 odsto glasova. Na drugom mestu su  “Vlasi za Srbiju-Srbija za Vlahe“ – 18,20,  zatim “Vlasi za evropsku Srbiju“ – 16,44, “Ujedinjeni Vlasi“ – 13,90, “Vlasi u evropskoj Srbiji“ – 13,64 i “Vlasi opštine Zaječar“ 5,65 odsto glasova.

Na izbore je izašlo 46,96 odsto upisanih birača. Od ukupno devet, tri liste nisu prešle census. Nacionalni savet imaće 23 predstavnika. Na nekim izbornim mestima, zbog prigopvora, moguće je da se ponove izb ori, mada se ne očkuje da će to uticati na konačni redosled.

I u opšđtini Boru najviše glasova osvojila je lista  dr Predraga Balaševića –  1.336 glasova. “Vlasi za evropsku Srbiju“ “uknjižili” su 273, “Vlasi za Srbiju“  212, “Vlasi u evropskoj Srbiji” 202 i “Ujedinjeni Vlasi“  181 glas.

Sudeći po mnogo čemu, očkuje da će  vlast u Savetu imati stranke koje su u koaliciji na  nivou Republike uz podršku neke od listi sa manje osvojenih glasova.

Share

Ostavite odgovor