Kanadski „Lavalin“ ulaže u RTB Bor 175 miliona evra

Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor  i kanadska kompanija „SNC Lavalin“ potpisali su danas ugovor o izgradnji nove topionice i fabrike sumporne kiseline, u koju će kanadski partner uložiti bilizu 175 miliona evra, javlja Tanjug.

Potpisivanju ugovora u Boru prisustvovali su ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, ambasador Kanade u Srbiji Džon Morison, ambasador Finske Kari Veijalainen i predstavnici menadzmenta preduzeća RTB Bor.

Ambasador Morison najavio je da će kanadska kompanija „SNC Lavalin“ uložiti oko 175  miliona evra u modernizaciju RTB Bor.

„Kanadski ambasador je obavestio ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića da se ugovor izmedju ‘SNC Lavalin-a’ i RTB-a Bor odnosi na projekat modernizacije i rekonstrukcije topionice“, saopštilo je Ministarstvo za infrastrukturu.

Morison je preneo da „SNC Lavalin“ želi da ulaže i u putni, železnički i aviosaobraćaj u Srbiji.

„Interesovanje za ulaganje u Srbiju pokazale su još tri kanadske kompanije koje su zainteresovane za ulaganje u infrastrukturu, putnu signalizaciju i izgradnju metroa u Beogradu“, naveo je kanadski diplomata.

Mrkonjić je u razgovoru sa kanadskim ambasadorom pozvao kanadske firme da učestvuju na nekoliko tendera u Srbiji, čije je raspisivanje planirano tokom leta, navedeno je u saopštenju.

Share

Ostavite odgovor