);

BOR DOBIJA FAKULTET ZA FIZIČKU KULTURU

E k s k l u z i v n o : Profesori i majstori za borilačke sportove stižu iz dalekog Japana

Autor: B. F.

Najava Milutina Mrkonjića, ministra za infarstrukturu da će, za godinu dana, nakon renoviranja ruinirane zgrade „Kapija Bora“, Megdatrend Univerzitet otvoriti u Boru fakultet i sedište te naučne kuće za Timočki Krajinu, proverili smo uvu informaciju na više mesta i uverili se da nije reč o predizornom hitu za lokalne izbore 20. juna. Iz bliskih izvora našoj redakciji, doznajemo da će vlasnik Megatrend Univerziteta Mića Jovanović otvoriti Fakultet fizičke kulture, a profesore dovesti iz Japana. Prednost bi imale borilačke veštine koje imaju dugu tradiciju u gradu bakra. Planira se godišnji upis 100 do 120 studenata.

O ovoj ideji, obaveštava naš izvor, razgovarano je u užem krugu ( ministar prosvete Žarko Obradović, Mića Jovanović i generalni direktor RTB Blagoje Spaskovski ) pre godinu dana u Beogradu. Što se tiče Megatrenda nema nikavih smetnji za otvaranjem još jedne, pored Tehničkog fakulteta, visokoobrazovne ustanove u Boru, jedino preostaje da se o detaljima dogovore , najpre o konzerviranju zdanja „Kapije Bora“, beogradski Energoprojekt, opština Bor i RTB Bor.

Bor je do pre neku godinu, po svim parametrima, bio četvrti sportski centar u Srbiji, posle Beograda, Novog Sada i Niša. Danas nema zapaženijih sportskih razultata i masovnijeg bavljenja sportom, ali postoje izvanredni objekti i interesovanje mladih za razne sportove, posebno za borilačke veštine.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !