);

BRILJANTNI GOVOR IVICE DAČIĆA I POHVALA ZA BIVŠEG VELIKOG SOCIJALISTU

Na konferenciji SPS-a u bioskopu  „Zvezda“ pre dva dana govorili su i kolacioni partneri te političke stranke ( ove godine navršavaju se dve decenije SPS-a) Jovan Krkobabić, PUPS i Dragan Marković Palma, Jedinstvena Srbija, ali je beseda prvog srpkog socijaliste zasenila ne samo sve ostale na tom skupu, nego i njegove političke kolege u ostalim partijama koje se bore za lokalnu  vlast u Boru 20. juna.  Govorio je Dačić,  opšte je mišljenje poznavalaca,  i  proevropski  i  srpsko-patriotski, onako kako i priliči svakom čestitom i realnom čoveku,  pogotovu Srbinu u današnje bremenito i smutno vreme. Prisetimo se,  parafrazirajmo samo dva, tri delića tog, ne tako vatrenog, koliko umnog,  iskrenog i svakom razumnom i dobronamernom,  razumljivog,  snažnog  govora…

-Ne mogu oni  staro vreme kritikovati jer su gori, oni treba da budu bolji da bi imali to pravo…

– Da socijalisti ne valjaju, ne bi  recimo Norveška bila socijalno pravedna i uspešna zemlja…

– Radnici su danas u ropstvu kod privatnih poslodavaca.  Na zapadu su bolji zakoni i tamo su radnici zaštićeni. Kod nas su u najgorem položaju u svetu..

. – Prodali smo sve,  ostao je deo energetskog sistema, Telekomma,  Bor… šta još pa i imamo.  Zato ne dajmo Bor, to je nacionalno, naše… Pa, Bor su hteli da prodaju i neki aktuelni vlastodršci…

-Imamo mi ljude. Dolaze nam i mladi,  poneko i ode.  Eto, jedan je otišao i na prvom je  mestu na listi jedne druge Partije.  To je nama milo,  da ne valjamo ne bi nas uzimali… ( Cela sala bioskopa „Zvezda“ sa oko 1.000 mesta sa stajanjem   „prolomila“ se blagim,  ironičnim smeškom… svi su znali na kog se to čoveka i direktora mislilo, a iz Bora je. Koliko mi znamo, a za neupućene bi bilo lepo reći, da je generalni RTB Bor Blagoje Spaskovski prvi na listi G-17. Ranije je bio uspešan socijalista,  i to se u Boru zna).

Rekao je Ivica Dačić još puno vrednih misli i činjenica koje se odavno očekuju ne samo u Boru.  Šteta što taj govor nije šire odjeknuo u javnosti. Nije li to bar komadić već najavljenog novog kursaa SPS-a ili je možda i više od toga,  pitanje je na  čiji se odgovor, nadajmo se,  neće dugo čekati.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !