Od ponoći izborna tišina, u nedelju glasanje

Vanredni izbori za odbornike u Skupštii opštine Bor biće održani u nedelju, 20. juna, a za 35 odborničkih mesta liste kandidata podnelo je 11 partija, koalicija i grupa građana. Opštinska izborna komisija potvrdila je liste Koalicije Za evropski Bor, koju čine Demokratska stranka, Srpski pokret obnove, Vlaška stranka i Demohrišćanska stranka Srbije i Koalicije u kojoj su Srpska napredna stranka, Nova Srbija, Pokret socijalista, GG Vlasi Krajine i Vlaški pokret ujedinjenja. Na izborima  učestvovaće i Koalicija Ujedinjeni regioni Srbije, Socijaldemokratska partija Srbije, Koalicija Vlaška demokratska stranka Srbije – Romska partija i Koalicija Zelena ekološka partija, Zeleni, Socijaldemokratska unija.

Izborna komisija prihvatila je i liste kandidata Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije, Liberalno-demokratske partije, SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija, GG Borski pokret i stranke Zeleni Srbije.

Izborna tišina počinje noćas u ponoć. To, opet, ne znači da se do nedelje, pa i u nedelju, u Boru neće sjatiti političari i slični „promoteri“  iz raznih stranaka da otvaraju, započinju , poromovišu i na taj način pomognun svojim strankama i kandidatima za novu lokalnu vlast. Koliko će im to zaista koristitii, reći će glasači koji će se, očkuje se u tabroima najvećih stranaka, odazvati u većem broju, njamanje 45 do 50 odsto upisanih u birački spisak.

Share

Ostavite odgovor