);

BOŠKO NIČIĆ JE ZNAČAJAN LOKALNI LIDER

Rezultati vanrednih lokalnih izbora u Boru, na kojima je najviše uspeha imala koalicija „Ujedinjeni regioni Srbije – Socijaldemokratska partija Srbije – Mladjan Dinkić“, ne bi mogli biti reper za republičke izbore, a da je Boško Ničić od značaja za sredine u Boru, Zaječaru i Negotinu, rekao je Dordje Vuković iz CeSID-a.

Vuković je u emisiji „Kažiprst“ RTV B92 rekao da svaka lokalna sredina ima svoju specifičnost, da G17 plus ima odredjeni broj sigurnih glasača i da Boško Ničić, kao lokalni lider, ima značaj u regionu Zaječara, Negotina i Bora, javlja Tanjug.

On smatra da rezultati neće uticati na potencijalne republičke ili parlamentarne izbore, jer „jedno ljudi vrednuju na lokalu, a drugo na republičkom nivou“ i da je ta koalicija ostvarila efekat sinergije i skupila više nego što su ostale stranke pojedinačno mogle na lokalnom nivou.

Prema njegovim rečima, uspeh URS ostvaren je nauštrb DS, koja je dobila nešto manje glasova nego na prethodnim lokalnim izborima, kao i SNS, kojoj je, takodje, opao rejting, ali koja i dalje sa DS deli prvu poziciju na republičkom nivou.

Rezultati neće predstavljati veliki problem za odnose DS i G17 plus u koaliciji na republičkom nivou, ali će verovatno uticati na formiranje izvršne vlasti na lokalnom nivou, u smislu da URS ima ključne političke pozicije, smatra Vuković.

„Još nemamo nove republičke izbore na vidiku i ukoliko ih budemo imali, verovatno će biti početkom sledeće godine“, ocenio je Vuković i dodao da „moramo sačekati još jedan izvestan period da se uopšte dodje do nekog novog pregrupisavanja“.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !