);

DINKIĆ JE SAD NA ČELU KOLONE

Sem  Dinkićevih u vrhu  SNS i DS, dok su radikali doživeli debakl.

Novu vlast u opštini Bor najverovatnije činiće G-17 , DS i SPS. Oni će dobiti i najviše mandata. Prema sadašnjim, nezvaničnim podacima, Dinkićevi imaće deset, DS sedam i SPS pet odborničkih mesta, što je stabilna većina. U drugoj grupi su, u prvom redu SNS sa sedam odbornika i stranke koje su prešle cenzus: LDP, VDSS i DSS koji će raspolagati sa po dva mandata. Ipak, začelje može da bude i drugačije, jer će se za nedelju dana ponoviti izbori na dva biračka mesta – u Metovnici i Novom Selištu br. 9. ( pronađen višak glasačkih listića).

Od pojedinaca u strankama koje su očigledno u opoziciji doznajemo da su razočarani izborima, jer je kampanja bila prljava i „sve i svašta se radilo“.

„Bolje je da se više ovakvi cirkusi i otimačine i ne organizuju dok se ne urede sve okolnosti i ne pripreme odgovarajuće mere za suzbijanje nezakonitih i nekorektnih radnji. Sve je to ličilo na lakrdiju i smejuriju , od davanja poklona do raznih mahinacija, slanja čudnih pisama, kršenje izborne tišine, puštanja u pogon mašina i asfaltiranja u vreme zakonske tišine, nameštaljki i mešetarenja“- rekli su nam u opoziciji.

– Očekivali smo pobedu. Jasno smo rekli da hoćemo Bor da liči na Beograd. Nećemo otpuštati radnike nego ćemo im nalaziti posla. Znao sam da sedmica dobija – rekao je prvi sa liste Ujedinjeni regioni Blagoje Spaskovski.

Još nema zvaničnih reagovanja, mada se očekuje da SNS oceni svoj nastup i rezultat sa kojim oni nisu zadovoljni. Da li će biti i sudskih sporova, ostaje da se vidi, ali nezakonitosti je sigurno bilo.

Ostalo je da se raščisti i sa podmetanjem pisma SNS-u u kojem ova Partija navodno traži pare od građana za kampanju. O toj „igri“ PU Bor izdala je zvanično saopštenje u kome se „intenzivno traga za NN licom zbog krivičnog dela prevare“.

Juče i prekjuče građani su dobili još jedno pismo, doduše umereno i s potpisom Blagoja Spaskovskog, ali u toku izborne tišine. Koliko je to opravdano verovatno će saopštiti Opštinska izborna komisija.

U svakom slučaju, novog predsednika opštine daje G-17. Koliko će mesta u toj, pobedničkoj grupaciji imati Boško Ničić i Saša Mirković, te kadrovi Rasima Ljajića s jedne i s druge strane DS-ovi koalicioni partneri, u prvom redu SPO i DHSS, zasad nije poznato. Ali, neće ostati bez fotelja, prventsveno Ničićevi narandžasti. DS kadrovi moraće da se pomire sa istinom da im je najslađi deo kolača uzet i moraće da se zadovolje sa ne baš zahvalnom realnošću. SPS biće onaj stari, bez njega se neće moći.

Bor je, dakle, uz rame Žagubici, ako se ne varamo, jedino je u Srbiji G-17 još tamo u vrhu vlasti.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !