);

KAKO RADITI SA DAROVITIM UČENICIMA

Regionalni centar za talente održao seminar nazvan „Identifikacija i rad sa darovitim učenicima osnovnih i srednjih škola“

Proteklog vikenda Regionalni centar za talente Bor je u OŠ „3.oktobar“ organizovao akreditovan seminar od strane Ministarstva prosvete pod nazivom  Identifikacija i rad sa darovitim učenicima osnovnih i srednjih škola u trajanju od 24 sata. Seminar je okupio 21 polaznika iz Bora, Zaječara i Boljevca.

Predavači Dragan Ranđelović, Svetlana Čorboloković i Milunka Pušica govorili su učesnicima o načinu prepoznavanja talentovane dece, mentorskom radu sa njima, o tehnici pisanja  naučnoistraživačkog rada, kao i o  najčešćim nedoumicama i greškama prethodnih godina kako u samim radovima, tako i u pravljenim prezentacijama.  Koncepcija seminara je osim predavačkog segmenta omogućila učesnicima da kroz razgovor i vežbe istaknu,  iznesu sopstvena  zapažanja i iskustva.

Cilj seminara je bio da budući mentori upoznaju rad sa talentovanom decom, a da sadašnji obogate svoje znanje nekim novinama. Sudeći po reakcijama, seminar je ispunio sva očekivanja podstaknuvši nastavnike da više razmišljaju  i da se angažuju oko talenata.

Saša Čorboloković

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !