);

PO GLASOVE I U UTROBU ZEMLJE

Da su izbori u Boru, za koje analitičari tvrde da predstavljaju „probni balon“ za vanredne republičke izbore, značajni, govori i agresivna kampanja koju je vodilo 11 partija, koalicija i grupa građana

Izbori za 35 odborničkih mesta u Skupštini Bor, gde su lideri svih političkih partija uzeli učešće u predizbornoj kampanji, održani su juče. Da su ti izbori, za koje analitičari tvrde da predstavljaju „probni balon“ za vanredne republičke izbore, značajni, govori i agresivna kampanja koju je u toj opštini vodilo 11 partija, koalicija i grupa građana…

Iako već deset godina RTB Bor radi sa smanjenim kapacitetom, učesnici na izborima nisu se libili da predizborna obećanja uglavnom baziraju na očuvanju i unapređivanju tog srpskog giganta, u kojem radi najveći broj žitelja ovog rudarskog grada.

Tokom tromesečne predizborne kampanje, Bor su posetili gotovo svi ministri u Vladi Srbije, lideri opozicije, kao i predsednik Srbije Boris Tadić, koji se nije plašio da za dodatne glasove siđe i u podzemno ležište „Jama“.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, čiji Ujedinjeni regioni Srbije sa SDPS-om učestvuju na tim izborima, bio je najčešći gost u Boru. U prilog predizbornih obećanja, nešto pred te izbore usledilo je i potpisivanje ugovora između predstavnika Kombinata bakra i kanadske kompanije „Lavalin“o izgradnji nove topionice, čija je vrednost 175 miliona evra. Zanimljivo je da je Dinkić, da bi njegovi Regioni dobili što veću podršku mladih, svirao i na koncertu u jednom noćnom klubu u Boru ( u „Harizmi“).

Opozicione stranke nisu građanima mogle da obećaju toliko kao njihovi politički protivnici, koji čine republičku vlast, već su se opredelili za kampanju „od vrata do vrata“, koji je zamenik predsednik SNS-a Aleksandar Vučić najavljivao na samom startu.

SNS je uoči glasanja optužila vladajuću većinu da je lažnim uplatnicama, kojima građani Bora navodno moraju da uplate novac za kampanju te stranke, pokušala da spreče

Birače da na izborima u tom gradu glasaju za naprednjake.

– Režim se upustio u najgrublje moguće zloupotrebe falsifikovanjem uplatnica, po kojima građani navodno moraju da plate 1.860 dinara za kampanju Tomislava Nikolića – rekao je član Pravnog saveta SNS-a Marko Đurić.

„Pravda“, P.Jeremić

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !