);

Vučić: Izborna krađa u Boru, pohapsiti odgovorne za 48 sati

Srpska napredna stranka zatražila je od nadležnih da u roku od 48 sati otkriju i pohapse sve one koji su zloupotrebili poštu i na adrese građana Bora dostavili lažnu uplatnicu na kojoj SNS navodno od građana traži po 1.860 dinara, piše Glas javnosti.

„Ukoliko u roku od 48 sati vinovnici najteže izborne krađe ne budu pohapšeni podnećemo krivičnu prijavu protiv, pre svega, ministra unutrašnjih poslova Srbije, a potom organizovati i proteste u Beogradu“, rekao je na konferenciji za novinare zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić.

On je novinarima pokazao pismo sa logom SNS u kojem predsednik te stranke Tomislav Nikolić traži od građana birača da uplate po 1.860 dinara, navodno, zbog velikih troškova naprednjaka.

„Najveći problem jeste to što su ta pisma, koja su po našim saznanjima stigla iz Niša u džakovima, poštari delili u subotu“, kazao je Vučić i dodao da je time na najgori mogući način pošta pred izbore zloupotrebljena. Aktivisti SNS, kazao je on, pisma bez žiga i markice sa lažnim žiro računom pronašli su dva dana pred izbore u džakovima u Zlotu.

Vučić je izrazio očekivanje da će reagovati i stranke vladajuće koalicije. Prema njegovim rečima, policija u Boru je reagovala. Direktorka borske pošte Suzana Stojanović, naveo je on, medijima je saopštila da nije bila obaveštena o tome i ocenila da je pošta zloupotrebljena i da duguje izvinjenje SNS-u zbog pošiljke koja se našla u dostavnoj pošti i predata poštarima da je raznose. Vučić je rekao da su džakovi sa pošiljkama preko „nadležnih u pošti i partijskih kadrova vladajuće koalicije“ ubačeni u sistem pošte na licu mesta u Boru. U Boru su juče održani vanredni lokalni izbori na kojima je najviše mandata osvojila koalicija Ujedinjeni regioni Srbije-Socijaldemokratska partija, dok je SNS na trećem mestu po broju osvojenih mandata.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !