);

I PREDSEDNIK TADIĆ MORA DA SE OGLASI

Predizborna kampanja i sporna pisma u Boru najdrastiočniji su primer korumpiranja glasača, što nije moglo da se desi bez znanja BIA, smatraju merodavni političari i čvrsti zagovornici demokratskih, slobodnih izbora.

Pripremila: A.Miljković

Foto: A.Milošević, M.Ivanović

Aleksandar Vučić: Podnećemo krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Srbije, ukoliko vinovnici najteže izborne krađe u Boru ne budu pohapšeni

Ivica Dačić: U subotu, istog dana kada sam saznao za ta pisma, dao sam nalog da se sve istraži. Policija sada radi na tome.

Mlađan Dinkić: Mi nemamo nikakvog dodira sa uplatnicama. Najoštrije osuđujemo autore tih uplatnica i treba utvrditi ko je to radio

Dušan Janjić: (predsednik Foruma za etničke odnose): – Događaji u Boru predstavljaju najdrastičniji primer jedne vrlo opasne prakse, koja dugo traje, a to je korumpiranje glasača i prljavi rat protiv političkih konkurenata.

– U vezi sa tim slučajem, radi se o zloupotrebi javne službe, što nije moglo da se desi bez znanja BIA, a ona o tome ćuti. To je udar na slobodne i fer izbore. Onaj ko bude uhapšen, mora krivično odgovarati zbog narušavanja ustavnog poretka. Mislim na organizatora, a ne na poštare. Ne znam da li je Dačić prava adresa, pošto je on i predsednik SPS-a. Šta ako se ispostavi da je njegova stranka umešana u to? Brine me ponašanje CESID-a, čiji ljudi govora da je korupcija glasača do određenog nivoa dozvoljena. Agencija protiv korupcije i Čedomir Čupić ćute, a i predsednik Srbije Boris Tadić mora da se oglasi po tom pitanju. Ako se ovako nastavi, svi će krenuti protiv vlasti, jer nema demokratije i slobode izbora – rekao je Janjić.


Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !