);

NIČIĆ UPOZORAVA DS DA „NORMALIZUJE“ SVOJE FUNKCIONERE U BORU

Formiranje vlasti u Boru, uprkos najavama iz G 17 plus, neće ići sasvim glatko. Iz DS i SPS traže od Ničića da se oslobodi nekih ljudi iz PŽK

Žika Golubović

Dan nakon što je koalicija URS-SDP-Mlađan Dinkić, sa osvojenih 10 mandata, pobedila na izborima u Boru, a Vladimir Ilić, zamenik predsednika G 17 plus, najavio formiranje koalicije sa DS i SPS, sa kojom bi u lokalnom parlamentu, koji ima 35 predstavnika, imali komotnu većinu od 23 odbornika, između već viđenih partnera počele su da sevaju prve varnice, pišu današnje Novosti.

Povod je, kao što se i pretpostavljalo, što ni demokrate ni socijalisti nisu baš raspoloženi da im ”saborac” u novoj vlasti bude Pokret ”Živim za Krajinu” (PŽK), gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, koji je i član predsedništva URS.

Boško Ničić

– Zadovoljni smo izbornim rezultatima, jer smo osvojili drugo mesto i osam mandata u SO Bor – kaže dr Žika Golubović, predsednik borskog DS. – Spremni smo da pregovaramo sa koalicijama URS-SDP i SPS-PUPS-JS o formiranju buduće lokalne vlasti. Međutim, sa pojedincima iz PŽK ne želimo da sarađujemo, što će i biti predmet pregovora.

Slično mišljenje ima i Dragan Žikić, predsednik OO SPS, koji su osvojili pet mandata na izborima u Boru.

– Naši prirodni partneri su URS-SDP i DS – ističe Žikić. – Ali, ostaje da se vidi uloga PŽK u budućoj vlasti.

Ni Golubović, ni Žikić nisu želeli da pominju ko im je trn u oku iz PŽK. Sudeći po ranijim izjavama, reč je,

Saša Mirković
Saša Mirković

najverovatnije, o estradnom menadžeru Saši Mirkoviću, potpredsedniku Ničićeve stranke, koji se, odmah posle objavljivanja izbornih rezultata, pojavio u prostorijama URS zajedno sa Blagojem Spaskovskim, generalnim direktorom RTB ”Bor”, koji je bio prvi na listi Dinkićeve koalicije.

– Ne može Golubović da postavlja uslove i bezobrazno nas ucenjuje, jer mu to ne daju za pravo izborni rezultati – u svom stilu replicira Ničić. -Mislim da je došlo krajnje vreme da centrala DS u Beogradu počne da ”normalizuje” svoje funkcionere na lokalu.

On ističe i da PŽK može da pregovara sa SPS, ali tek kada Žikić podnese račune za svoj dosadašnji rad.

Dragan Žikić
Dragan Žikić

– Pravo pitanje je da li socijalistima treba kadar kao što je Žikić, koji najpre treba da odgovori na pitanja propasti javnih preduzeća u Boru i sumnjive raspodele opštinskih stanova – kaže Ničić.

Predsednik PŽK nije nije odbacio ni mogućnost da DS i SPS pokušaju da izbegnu koaliciju sa URS-

-SDP i lokalnu vlast u Boru formiraju sa SNS, kao što su to učinili i u Knjaževcu. U tom slučaju, ta koalicija bi imala tesnu većinu od 19 odbornika.

– Mi smo spremni za saradnju sa strankama koje misle dobro Boru – kazala nam je dr Zlata Marković, poverenik SNS za Bor, koji su osvojili sedam mandata. – Nismo zadovoljni izbornim rezultatima, jer su građani, pod pritiskom, glasali za one koji su im obećavali kule i gradove i tako osvojili najveći broj glasova.

PONAVLjANjE IZBORA

Po rečima Suzane Branković, predsednice Opštinske izborne komisije, izbori će zbog nepravilnosti biti ponovljeni u nedelju na dva biračka mesta – u selu Metovnica i MZ ”Novo selište” – gde je upisano oko 3.000 birača sa pravom glasa.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !