SNS OPTUŽUJE G17 PLUS ZA PREVARU U BORU

Srpska napredna stranka i dalje zahteva od nadležnih da što hitnije otkriju i pohapse sve one koji su zloupotrebili poštu i na adrese građana Bora dostavili lažnu uplatnicu na kojoj naprednjaci navodno od građana traže da uplate po 1.860 dinara na izmišljeni žiro-račun zbog troškova SNS u kampanji, piše Blic.

Prva na listi SNS u Boru dr Zlata Marković ističe sumnju da iza te predizborne manipulacije stoji G17 plus.
– Naša stranka sumnja da iza ove predizborne manipulacije stoji G17 plus. Dovoljno je sagledati strukturu stranaka koje rukovode preduzećima i poštom u Srbiji i iz toga izvući zaključak ko se služio obmanom građana, i to u predizbornoj tišini. Takođe, treba uvideti ko je na čelu PTT Srbije i koja je politička opcija u pitanju jer je izrazito veliki problem to što je u Boru zloupotrebljen državni organ – Pošta. Sumnjamo da iza ovog postupka stoje režimske stranke koje su na vlasti na republičkom nivou. Pisma koja su lokalni poštari raznosili po gradu i selima bila su adresirana na članove i simpatizere SNS, ali bez markica, i to u Petoj mesnoj zajednici, u naseljima Novo selište, Bor II, u selu Zlot i svuda po gradu. Lično sam i ja u svom poštanskom sandučetu zatekla dva pisma adresirana na moje ime. Najpre smo za ovaj nemili događaj saznali od meštana iz Zlota, koji su pozvali naše aktiviste i zatražili objašnjenje o navodnoj uplati 1.860 dinara na ime troškova kampanje. Naprednjaci su podneli krivičnu prijavu protiv N. N. lica zbog krivičnog dela prevare i očekujemo od nadležnih da pronađu odgovorne i najoštrije kazne počionioce – rekla je dr Marković.

Politički direktor G17 plus Vladimir Ilić za „Blic“ demantuje tvrdnje naprednjaka.
– To je apsolutno netačno. Naša kampanja zasnivala se na jakim argumentima, a ne na prljavoj kampanji. Ko gubi, ima pravo da se ljuti, a voleo bih da se istraga sprovede do kraja i utvrdi ko je odgovoran – kaže Ilić.

Share

Ostavite odgovor