Dačić: Krivične prijave protiv direktorke i dvoje službenika pošte u Boru

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će protiv direktorke pošte u Boru i još dvoje službenika biti podnete krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja pred održavanje lokalnih izbora u toj opštini, objavila je Agencija Beta pre sat vremena.

„Policija je prikupila sve dokaze i tužiocu će podneti krivičnu prijavu“, rekao je Dačić novinarima u Beogradu povodom slučaja lažnih uplatnica koje su dobili gradjani u Boru za plaćanje kampanje Srpske napredne stranke.

SNS je saopštila da su gradjanima opštine Bor poštari dan pred prošlonedeljne lokalne izbore delili lažno pismo sa logom naprednjaka i uplatnicom kojom navodno predsednik te stranke Tomisav Nikolić traži da im uplate po 1.860 dinara, navodno, zbog velikh troškova kampanje.

Naprednjaci su najavili da će podneti krivične prijave protiv nadležnih i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačić ukoliko taj slučaj ne bude razrešen i odgovorni ne budu uhapšeni. Prema navodima SNS direktorka pošte u Boru Suzana Stojanović nije bila obavestena o tome da je su sistem pošte ušlo nekoliko hiljada takvih pisama, bez žiga i poštanske markice.

Share

Ostavite odgovor