);

Vučić: Danas prijave protiv Dačića i Ćirića zbog „Bora“

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić najavio da će ta stranka danas podneti krivične prijave protiv ministra policije Ivice Dačića i direktora JP „PTT Srbija“ Gorana Ćirića, jer nisu razjasnili ko je poštarima naredio da dele lažne uplatnice naprednjaka građanima Bora pred lokalne izbore u tom gradu, piše Press.

Prema Vučićevim rečima, protiv Dačića će biti podneta prijava za zloupotrebu službenog položaja, a protiv Ćirića za zloupotrebu službenog položaja, prevaru, primanje i davanje mita.

– Pošto je jasno da niko od njih neće saopštiti ko je dao nalog da se izvrši ta prevara, izvesno je ćeda stranka protiv Dačića i Ćirića podneti krivične prijave, koje su dobro pravno obrazložene – rekao je Vučić.

Goran Ćirić nije želeo da komentariše najavu Vučića, rekavši samo da je preduzeće „PTT Srbija“ dostavilo MUP-u izveštaj o rezultatima interne revizije o spornim događajima u Boru, u kojima su učestvovali radnici tog javnog preduzeća.

– Izveštaj je poslat policiji, kako sam i najavio. To je, zaista, sve što mogu da kažem, a da ne ometam istragu – poručio je Ćirić.

Inače, portparol DS-a Jelena Trivan izjavila je da će vlast u Boru formirati stranke koje čine većinu u republici.

– DS se zalagao da u Srbiji imamo jednu konzistentnu vlast od republičkog do lokalnog nivoa i da stranke vladajuće većine, onda kada je to moguće, s obzirom na to da imamo različite situacije u lokalnim sredinama i različite rezultate lokalnih izbora, organizuju vlast i tako sprovedu doslednu politiku na svim nivoima – rekla je Trivan, i dodala da su „stranke vladajuće većine odnele ubedljivu pobedu u zajedničkom zbiru“.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !