);

ZA DAN DUNAVA – KVIZ „JA VOLIM DUNAV“

Smatrajući da je neophodno učiniti sve što je potrebno da bi se Dunav zaštitio i sačuvao  za buduće generacije i promovisao značaj zajedništva dunavskog basena, Javno preduzeće “Nacionalni park Đerdap“ Donji Milanovac i ove godine uključilo se u obeležavanje Dana Dunava. Nastavljajući višegodišnju tradiciju, JP “Nacionalni park Đerdap“ Donji Milanovac zajedno sa Kajakaškim klubom iz Tekije u subotu, 26. juna, organizuje regatu od  Tekije do Donjeg Milanovca. Iz tekijske marine u subotu ujutru u plovećem karavanu krenuće tridesetak  nautičara iz Tekije, Kladova, Zaječara, Negotina i Donjeg Milanovca koji će svojim plovilima preći  43 kilometra koliko deli Tekiju i Donji Milanovac. Učesnici regate na ovaj način žele da  ukažu na važnost zaštite Dunava i pomognu razvoj nautičkog sporta.

S obzirom da je Dan Dunava u svim zemljama dunavskog basena veliki festival na obali reke u okviru koga se održavaju javni skupovi, kulturno – sportski događaji i obrazovni događaji, JP “ Nacionalni park Đerdap“ opredelio se da centralno dešavanje ovogodišnjeg Dana Dunava bude eko kviz “Ja volim Dunav“ . Kroz ovu zabavno edukativnu formu donjomilanovački osnovci  imaće priliku da na zabavan način saznaju nešto više o Dunavu na čijoj obali žive i potrebi zaštiti životne sredine. Eko kviz “ Ja volim Dunav“ biće održan u ponedeljak, 28. juna, u 11 časova.

U utorak, 29. juna, na Dan Dunava u Vizitorskom centru Nacionalnog parka Đerdap u Donjem Milanovcu biće otvorena samostalna izložba slika “Nacionalni park Đerdap“ slikara Sretena Đorđevića iz Donjeg Milanovca.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !