);
Breaking News

Glasanje na dva izborna mesta u Boru

Izbori za odbornike u Skupštini opštine Bor ponavljaju se danas na dva izborna mesta, pošto je Opštinska izborna komisija prošle nedelje na njima utvrdila višak glasačkih listića u kutiji.

U Boru se danas na dva biračka mesta ponavljaju izbori za odbornike Skupštine opštine, pošto je Opštinska izborna komisija prošle nedelje na njima utvrdila višak glasačkih listića u kutiji.

Bor
Bor

Izbori se ponavljaju na jednom gradskom i jednom seoskom biračkom mestu, gde ima 3052 osoba sa pravom glasa, od ukupno 45.739 birača.

Rezultat tih izbora mogao bi da dovede do ulaska Demokratske stranke Srbije ili Srpske radikalne stranke u Skupštinu opštine Bor, budući da su te dve partije na izborima protekle nedelje bile blizu cenzusa od pet odsto, javlja agencija Beta.

U Opštinskoj izbornoj komisiji rečeno je da su oba biračka mesta jutros otvorena na vreme i da nije bilo problema.

Na izborima protekle nedelje, koalicija Ujedinjeni regioni Srbije Mlađan Dinkić – Socijaldemokratska partija, osvojila je 23,7 odsto glasova birača, a koalicija koju čine Demokratska stranka – Srpski pokret obnove – Demohrišćanska stranka, dobila je poverenje 18,2 odsto birača.

Za koaliciju Srpska napredna stranka-Nova Srbija glasalo je 17,3 odsto birača, za Socijalistička partija Srbije – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Jedinsvena Srbija 11,9 odsto, a za koaliciju Vlaška demokratska stranka Srbije – Romska partija 6,7 odsto.

Cenzus je prešla i Liberalno demokratska partija koja je osvojila 6,4 odsto glasova.


Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama