ZAVRŠEN PROJEKAT “ KOŠ IMA MAGIČNU MOĆ “

Foto: A.Miljković

Autor: A.Milošević

– Projekat “Koš ima magičnu moć” uspešno je realizovan – izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Dobrica Đurić, direktor KK “ Basket” Bor.

Klub je za projekat aplicirao u oktobru 2009. godine kod Fonda za otvoreno društvo u delu davanja grantova za promociju zdravog načina života. Vrednost projekta je 1.409.000 dinara. Određen iznos sredstava upotrebljen je za zamenu dotrajalih košarkaških rekvizita u gradskim i seoskim mesnim zajednicama. Značajan doprinos u realizaciji dalo je preduzeće  “ Lak žica – Zaštita”, drugi deo projekta odradila je firma “Ivko – Metal “, a za montažu i demontažu koševa bilo je zaduženo JKP “3. oktobar“ Bor.

Jedini problem koji je pratio realizaciju projekta je buntovno ponašanje mladih. Na većini terena poskidane su mrežice, o čemu je i policijska uprava obaveštena.

Košarkaški klub “ Basket” Bor  metodom slučajnog uzorka redovno  kontrololiše   da li je i za koliko povećan broj dece u bavljenju sportom.

– U septembru očekujemo omasovljenje košarkaškog sporta i rekreativno i svakodnevno bavljenje dece, omladine i odraslih košarkom. U naselju Bor II održan je turnir u košarci, a s jeseni je u planu  turnir na malom stadionu – rekao je juče na konferenciji za novinare Dobrica Đurić.

Share

Ostavite odgovor