);

PROTESTI OTPUŠTENIH RADNIKA BIVŠEG FOD-a

Foto: D.Mladenović

Kako je i najavljeno, 220 radnika Fabrike opreme i delova, pre oko dve godine prodate austrijskom ATEK-u, okupilo se jutros ispred direkcije preduzeća, a potom su otišli pred zgradu opštine Bor. Predstavnike radnika koji su juče dobili rešenja za godišnji odmor, ( posle toga, kažu, uslediće i otpuštanje ) primio je dr Žika Golubović, predsednik Privremenog organa upravljanja u opštini. On im je obećao da će zvanično zatražiti da odgovorni u Agenciji za privatizaciju već sutra prime na razgovor pobunjene radnike i usliše njihove zahteve o preispitivanju privatizacije nekada najuspešnije fabrike u sistemu RTB-a Bor. Nakon razgovora u opštini, radnici su se okupili u velikoj sali Doma kulture, gde su nezadovoljstvo iskazali pred Dragišom Trujkićem, predsednikom Opštinskog Samostalnog sindikata i Draganom Aleksićem, predsednikom Samostalnog sindikata Basena Bor.

U poslovodstvu fabrike i sindikatima nisu želeli da komentarišu potez menadžmenta , mada se čulo da se u pripremi za novo otpuštanje brinulo o tome ko je iz sela, a ko nije, jer navodno radnici-seljaci imaju bar „neku egzistenciju“.

FOD je nekada imao oko 1.500 zaposlenih,a sada ih je, nakon više otpuštanja,.  480. Ukoliko se otpusti još 220 zaposlenih, što se smatra završenim poslom, biće to rekordni minimum zaposlenih u ovoj fabrici.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !