);

PTT UTVRDIO NEPRAVILNOSTI SA POŠILJKAMA

Zapisnik i izjava direktorke Radne jedinice „Bor“ u vezi sa spornim pošiljkama u Boru prosleđeni MUP-u Srbije i povereniku za informacije od javnog značaja, saopštava RTS.

Interna revizija Javnog preduzeća PTT saobraćaja „Srbija“ ispitala je sve činjenice u vezi sa spornim pošiljkama u Boru.

I zapisnik i izjava direktorke Radne jedinice „Bor“ prosleđeni su MUP-u Srbije i povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Utvrđen je broj od 545 pošiljaka za koje je naplaćena poštarina u iznosu od 12 hiljada dinara uz zapisnikom konstatovane tehnološke propuste.

Javno preduzeće PTT saobraćaja „Srbija“ ne ulazi u sadržaj te vrste pošiljaka, poštujući Zakon o poštanskim uslugama (Sl. Glasnik br. 18/2005. godine).

Član 6 Zakona obavezuje sve poštanske operatere da obezbede nepovredivost poštanskih pošiljaka i tajnost podataka, navodi se u saopštenju za javnost Javnog preduzeća PTT saobraćaja „Srbija“.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je 26. juna da je podneta krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja, protiv direktorke pošte u Boru, kao i dva službenika, jer su uoči izbora u toj opštini održanih 20. juna distribuirali lažne uplatnice kojima se od građana tražilo da za račun Srpske napredne stranke uplate 1.860 dinara.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !