);
Breaking News

PTT SRBIJE SE UMEŠALA U LOKALNE IZBORE U BORU

Nalog za distribuciju lažnih uplatnica sa falsifikovanim logom Srpske napredne stranke, distribuiranih uoči vanrednih izbora u Boru, dat je iz centrale JP PTT Srbija, piše Politika, pozivajući se na izvor iz SNS, i prenosi da je direktni nalogodavac zamenik generalnog direktora JP PTT Srbija Miloš Miščević, koji je i predsednik opštinskog odbora DS Stari grad.

Izvor Politike svoje konstatacije bazira na pismu koje je upućeno elektronskom poštom centrali SNS, a potpisano je sa „zaposleni u JP PTT Srbije“.

U tom pismu, u koje je Politika imala uvid, navodi se da je „gospodin Miščević direktno izdao nalog direktorki iz Bora koja ga je nevoljno poslušala i naočigled cele javnosti uradila šta je uradila“.

U pismu se, takođe, navodi da „dokaze za komunikaciju nadležni organi mogu naći u listingu i sadržaju telefonskih razgovora između gospodina Miščevića i direktorke iz Bora (Suzana Stojanović), koji su vođeni nekoliko dana pre događaja“.

Politika je, preko Službe za odnose sa javnošću JP PTT Srbija, elektronskom poštom pitala Miščevića da li su tačni navodi izvora iz SNS da je on izdao nalog za distribuciju pošiljki.

Generalnog direktora Gorana Ćirića Politika je upitala šta je učinio da bi se utvrdilo na koji su način ove uplatnice distribuirane kroz sistem Pošte i kako komentariše navode direktorke pošte u Boru da joj je NN lice naredilo da ove uplatnice distribuira.

Ni Miščević ni Ćirić nisu direktno odgovorili na ova pitanja, već je iz Službe za odnose sa javnošću PTT poslat odgovor:

„Interna revizija Javnog preduzeća PTT saobraćaja Srbija ispitala je sve činjenice u vezi sa spornim pošiljkama u Boru, i zapisnik i izjava direktorke Radne jedinice Bor su prosleđeni MUP Srbije i povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Utvrđen je broj od 545 pošiljaka za koje je naplaćena poštarina u iznosu od 12 hiljada dinara, uz zapisnikom konstatovane tehnološke propuste.

Javno preduzeće PTT saobraćaja Srbija ne ulazi u sadržaj ove vrste pošiljaka, poštujući Zakon o poštanskim uslugama (Sl. glasnik br. 18/2005. godine). Član 6. Zakona obavezuje sve poštanske operatere da obezbede nepovredivost poštanskih pošiljaka i tajnost podataka“, navodi se u odgovoru Službe za odnose sa javnošću.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama