VUKAŠIN OBRADOVIĆ NOVI PREDSEDNIK NUNS-a


Za novog predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije danas je izabran Vukašin Obradović, glavni i odgovorni urednik nedeljnika „Vranjske“ i dosadašnji potpredsednik NUNS-a.

Obradović je bio jedini kandidat za predsednika i njega je predložio Izvršni odbor NUNS-a, nakon što je prethodni predsednika Đorđe Vlajić podneo ostavku. Na Vanrednoj izbornoj skupšini, koja je održana u Medija centru u Beogradu, za Obradovića je glasalo 139 od 145 prisutnih članova NUNS-a koji su iskoristili pravo glasa.

Vukašin Obradović je istakao da će NUNS i u narednom periodu biti jedan od stubova demokratije u Srbiji i naglasio da će nastaviti onaj pravac razvoja koji je Skupština NUNS-a već utvrdila na redovnom zasedanju u aprilu.

Među prioritetima NUNS-a biće učestvovanje u izradi Medijske strategije koja će opredeliti medijsku scenu u Srbiji u narednih desetak godina, zaštita profesionalnih prava novinara i unapređenje položaja lokalnih medija u Srbiji kao i saradnja sa sindikatima radi boljeg socijalnog položaja medijskih radnika.

Sekretarijat NUNS-a

Share

Ostavite odgovor