DAČIĆ DANAS U B.PALANCI: POLICIJA DO KRAJA RASVETLJAVA SLUČAJ POŠTE U BORU

Posle otvaranja renoviranih prostorija Opštinske uprave u Beloj Palanci, Dačić je, na pitanje novinara o hapšenju zamenika direktora PTT-a, rekao „da policija ima interes da se taj slučaj rasvetli do kraja“.

Reč je o slučaju distribucije, preko Pošte, lažnih uplatnica dan pred izbore u Boru. Uplatnicama su građani pozivani da uplate određeni iznos Srpskoj naprednoj stranci.

„Protiv tri osobe su podnete krivične prijave – protiv direktorke Pošte i dve osobe u Boru. Sinoć je policija na informativni razgovor privela još dva lica, a jedno od njih je i zamenik direktora PTT-a“, naveo je ministar i dodao da su uzeti njihovi iskazi i da će danas biti predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

„Nama je interes da se ovo delo rasvetli do kraja, a o svim drugim konkretnim stvarima odlučivaće Tužilaštvo da li su oni krivi i da li je to krivično delo“, rekao je Dačić, dodajući da se sigurno može očekivati nastavak te akcije.

Povodom najave zamenika predsednika SNS Aleksandra Vučića da će štrajkovati glađu ako se taj slučaj ne reši, Dačić je rekao da postoji mnogo drugih težih problema i da, kako je rekao, periferne i benigne stvari kao što je pitanje lažnih uplatnica u Boru apsolutno ne zaslužuje da mu se posvećuje toliko velika pažnja.

Pitanje lažnih uplatnica je velika glupost i svi koji su za to odgovorni treba da budu kažnjeni, rekao je Dačić.

Share

Ostavite odgovor