);

Miščević žrtveni jarac DS?!

Stranka Borisa Tadića skriva imena tvoraca lažnih uplatnica

Skoro je izvesno da iza podvale sa lažnim uplatnicama SNS-a koje su distribuirane pred lokalne izbore u Boru stoji Demokratska stranka, koja zasad dobro skriva idejnog tvorca ove akcije, piše današnji dnevnik Alo.

Dok DS ćuti, jednom od osumnjičenih, zameniku generalnog direktora „PTT Srbija“ Milanu Miščeviću, preti kazna zatvora od šest meseci do pet godina, ako se sumnje ispostave kao tačne.
Miščević, koji je predsednik opštinskog odbora DS Stari grad, nakon saslušanja u policiji je pušten i juče je ponovo bio na poslu u Pošti. Ipak, on nije želeo za „Alo!“ da objasni svoju ulogu u ovoj aferi.
– Nemojte, molim vas. Dosta mi je svega, danas ne mogu da dajem izjave. Javite se neki drugi dan – kratko nas je otkačio Miščević.

Za razgovor nije bio raspoložen ni generalni direktor „PTT Srbija“ Goran Ćirić, takođe kadar DS-a. Na njegov telefon javila se sekretarica i uputila nas na šefa pres službe Pošte Vladu Đakovačkog, koji se nije javljao na telefon.
Ni u pres službi predsednika Srbije Borisa Tadića, koji je šef DS-a, nisu mogli da nam odgovore: „Da li će predsednik da kazni funkcionere DS-a, ako se ispostavi da su učestvovali u podvali sa uplatnicama?“
Ukoliko se pokaže da je Miščević stvarno aminovao distribuciju lažnih uplatnica i tako zloupotrebio službeni položaj, biće pod pretnjom kazne od šest meseci do pet godina zatvora. Ipak, nije jasno kakav je interes u Boru imao Miščević, koji je lokalni funkcioner DS-a u beogradskoj opštini Stari grad. Nezvanično se moglo čuti da je on „ucenjen“ da odradi akciju sa lažnim uplatnicama, jer je već iza sebe imao jednu aferu kada je državnim novcem platio žurku kojom je proslavljen njegov izbor na partijsku funkciju. Tada nije snosio posledice u DS-a, pa se pretpostavlja da je sada odradio posao po nečijem nalogu, ali to juče nije želeo da potvrdi niko od sagovornika „Alo!“ iz DS-a.
Petar Komnenović, koji je takođe bio na informativnom razgovoru, osumnjičen je da je dostavio sporne uplatnice u poštu u Boru, dok je Miščević navodno uoči izbora više puta kontaktirao s direktorkom PTT-a u ovom gradu Suzanom Stojanović zbog distribucije.
Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić kaže za „Alo!“ da zna da Miščević nije zadržan u policiji, ali da očekuje da će biti ponovo saslušan.
– Možemo samo da pretpostavimo ko stoji iza ove nameštaljke, ali sačekaćemo da vidimo šta će istraga da pokaže. Nemamo iluzija da će neko odmah da otkrije onoga koji je ovo genijalno smislio, ali će im biti mnogo neprijatnije kada slučaj uđe u sudski postupak. Mislim da će tada ljudi pod pretnjom sudskih kazni da shvate da je đavo odneo šalu i onda će početi da pričaju ko stoji iza svega – kaže Vučić.
Portparolka DS-a Jelena Trivan kaže za „Alo!“ da zasad ne razmišljaju o smeni Miščevića, jer o eventualnoj partijskoj odgovornosti može da se govori tek ako se utvrdi krivična odgovornost.
– On zasad nije čak ni optužen, a kamoli osuđen. Miščević je samo dao iskaz u policiji. Ako se utvrdi da je odgovoran, sigurno neće obavljati nikakve visoke stranačke funkcije – objašnjava Trivanova.

Neće biti ponavljanja izbora

Zoran Lučić iz CeSida kaže da nije siguran treba li zbog lažnih uplatnica ponoviti izbore u Boru.
– Mislim da rezultati ne bi bili drugačiji čak i kad bi se izbori ponovili. Ne znam da li su i na koga te lažne uplatnice mogle da utiču. Treba utvrditi ko je to uradio i zašto, pa tek onda doneti odluku – smatra Lučić.

R. F. – G. S

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !