);
Breaking News

POMOĆ OD 5.000 DINARA ZAPOSLENIMA U UPRAVI I PENZIONERIMA

Vlada Srbije donela je juče zaključak kojim se odobrava isplata jednokratne pomoći u iznosu od po pet hiljada dinara zaposlenima koji su direktni i indirektni korisnici budžeta Srbije, a čija je plata manja od 50 hiljada dinara, saopšteno je posle sednice Vlade.

Po pet hiljada dinara dobiće i korisnici sredstava organizacija za obavezno socijalno osiguranje, direktni i indirektni korisnici budžeta lokalnih samouprava i teritorijalne autonomije, kao i zaposleni koji primaju naknadu plate na teritoriji Kosova, a uslov za isplatu je da neto plata zaposlenog ne prelazi 50 hiljada dinara, piše Blic.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju finansijskog ugovora između Srbije i Evropske investicione banke, Predlog izmena i dopuna zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog izmena i dopuna zakona o bezbednosti saobraćaja.

Doneta je Uredba o kriterijumima za određivanje ponuđača koji mogu da učestvuju u realizaciji projekata propisanih Zakonom o podsticanju građevinske industrije, kao i odluka o osnivanju Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.

Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je sinoć da će i penzioneri dobiti novčanu pomoć, po istom principu kao i zaposleni na neodređeno vreme koji su direktni ili indirektni korisnici državnog budžeta.

Cvetković je za RTS naveo da predlog o toj isplati, na osnovu odgovarajućih konsultacija, treba da pripremi potpredsednik vlade Jovan Krkobabić.

„Mi ćemo taj predlog prihvatiti“, rekao je premijer, dodajući da će pri isplati novčane pomoći penzionerima biti primenjen isti pristup kao i za zaposlene.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama