);

MLADE BORSKE BALETSKE NADE DUŠAN MILOSAVLJEVIĆ I ANA ĐURIĆ

Dušan Milosavljević i Ana Đurić svoje prve baletske korake su napravili u Osnovnoj baletskoj školi „Lujo Davičo“, istureno odeljenje u Boru.  Školovanjen nastavljaju u Srednjoj baletskoj školi „Lujo Davičo“ u Beogradu.

U toku školovanja Dušan i Ana bivaju zapaženi svojim darom i umećima od mnogih baletskih pedagoga i koreografa koji su im podarili koreografije sa kojima su imali zapažene nastupe kako u Srbiji na republičkim takmičenjima, tako i na festivalima igre u Udinama – Italiji ili Pragu – Češka; u izvođenju Savremene baletske igre „Jabuka“ i Neoklasikom „Jedini moj“

Jednu od glavnih uloga „mađioničar“  i „Vila šećera“ imali su u tradicionalnoj baletskoj predstavi „Krcko Oraščić“ na kojoj učestvuju svi učenici Beogradske baletske škole u Narodnom pozorištu.

Dušan Milosavljević igao je sa prima baletanima i balerinama zajedno na sceni Narodnog pozorišta iz Beograda u više predstava: „Don Kihot“, „Labudovo jezero“, „Uspavana lepotica“..

Imao je zapažen nastup u Bitef teatru sa Valeskom Andreom Jaraković u predstavi       „Talasi“ koja je rađena po motivima romana Virdžinije Vulf.

Ana Đurić, svake večeri nam najavljuje reklame na RTS-u 1, kao i na Eurosongu u Beogradu prošle godine.

Naše borske mlade nade Dušan Milosavljević i Ana Đurić su bile zapažene na audiciji Baleta Narodnog pozorišta, tako da su i na taj način sebi otvorili put u svetu baletske umetnosti.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !