);

SLOBODA ZA SINA

Otac pritvorenog mladića, Boranin, Zoran Kušljugić, protestuje

Izvor: Novosti

Ogorčen što mu je sin i dalje u pritvoru, iako je Apelacioni sud u Beogradu dvaput poništio rešenje o produžetku pritvora, kaže Zoran Kušljagić (52) iz Bora, otac jednog od četvorice mladića osumnjičenih da su 16. januara ove godine ubili Milana Ljubisavljevića (14) u bašti noćnog kluba „Monca“. Kušljagić protestuje ispred Višeg suda u Negotinu.

– Ovo je jedini način da skrenem pažnju. Nemam nameru da utičem na negotinski sud kome je ovaj predmet prebačen iz zaječarskog zbog nedostatka sudija za maloletnike i u kome je pre mesec dana počelo suđenje. Žalili smo se jer glavni pretres nije zakazan u zakonski propisanom roku, osam dana od podizanja optužnice, i lično nam je Nata Mesarović, predsednica Vrhovnog kasacionog suda rekla da je to propust predsednika Suda u Zaječaru. Oni su na to odgovorili da nemaju sudiju za maloletnike, kao da se od samog početka nije znalo imaju li ga ili ne. Smatram da je u pitanju bilo samo odugovlačenje postupka.

Kušljagić tvrdi da njegovog sina „niko od skoro 40 svedoka nije optužio za direktan kontakt sa nastradalim dečakom“.

– Ukoliko mog sina neko tereti za ubistvo ili ima bilo kakvih drugih dokaza protiv njega, on treba da odgovara za to, a ja se unapred izvinjavam sudovima u Zaječaru i Negotinu i roditeljima nastradalog dečaka. Sudeći po dosadašnjem toku suđenja, nema razloga za produžetak pritvora u kome je on skoro šest meseci, tvrdi otac jednog od osumnjičenih za zločin kakav se ne pamti u Timočkoj Krajini.

U sudu se juče ovim povodom niko nije oglasio.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !