);

UBICA ĆERKE POKUŠAO – SAMOUBISTVO!

Srđan Nikolić ( 31 ), sa prebivalištem u Majdanpeku,  ubica svoje 4-godišnje ćerke, pokušao je, nakon zločina, u noći 20. jula,  da sečenjem vena ivrši – samoubistvo. Policija je, preksinoć, posle ponoći, pronašla Srđana u kući njegove majke u borskoj ulici Đure Jakšića 15 u drugoj sobi bez odela, nepomičnog i sa  plitko isečenim venama. Kuhnjski nož se nalazio u blizini mesta zločina. Nije se operao, odmah je pošao u  Stanici policije u Boru.

Tekst i foto: Medija centar Bor

Sem zvaničnog policijskoj saopštenja, zasad nema novih informacija  iz nadležnih izvora , ali zato gradom kolaju razne priče od kojih je najverodostojnija da se, pre zločina, ubica obraćao Službi hitne pomoći , a potom se  jednu noć zadržao i  na Psihijatriji borske bolnice. U Hitnoj službi , kao i nakon ubistva, bio je po istoj muci – pokušao je da seče vene. U izjavama lekara saznaje se da se „umirivao“ bensedinima i da je priznao da je u poslednje vreme previše konzumirao alkohol.

– Sve je učinjeno da mu se pomogne. Na Psihijatriji je obavljen duži razgovor, ali je uspeo dežurnog lekara ubedi kako  je priseban i da nije bolestan. Nije odavao znake psihoptskog ponašanja, čak ni da je bio pod uticajem alkohola- ističe dr Goran Joksimović, zamenik upravnika borske bolnice.

Nikolić je i po pričanju supruge Vesne  bio rastrojen i ljubomoran . Radio je u nednici, uglavnom živeći od dečjeg dodatka. Supruzi je slao  preteće SMS poruke, dvaputa ga je prijavljivala policiji. Dobijala je od njega i batine, a kada je shvatio da , i posle više mirenja i svađa, brak puca – pao je u očaj. Često je odlazio od kuće, a poslednji put je došao po malu Tamaru u selo Neresnica kod Kučeva, gde je porodica stanovala u kući Vesnine tetke, jer su napustili stan u Majdanpeku ne mogavši da plaćaju dažbine.  Dete je odveo je njegovoj majci u Bor. I tad, tog dana,  navela je Vesna novinarima, bio je pijan. Dete se opiralo da ide sa ocem.

-Morala sam da je pustim. Plašila sam se. Rekla sam Tamari da će sve biti uredu. Sada sebe krivim, da sam bila hrabrija i da sam je zadržala, verovatno bi ostala živa- izjavila je majka nesrećne devojčice.

Ceo dan juče u kući Srđanove majke u Boru, u kojoj je devojčica ubijena – vladala je jeza i strah. Susedi su se razbežali. U sobama  bio je haos. Na podu, po stvarima, na zidovima, na krevetu – svuda krv. Devojčica se najverovatnije opirala i borila za život. Šta će obdukcija pokazati, još se ne zna. Prema nekim izjavama, dete je zadobilo više uboda nožem u stomak i  vrat. Ipak, nezvanično doznajemo da je presudan bio ubod – u srce. I još jedan nepotvrđeni detalj je bitan: obdukcijom je navodno ustanovljeno da je Tamara zadobila i udarc iznad uha, što može da znači da je pre smrti maltetirana i tučena.

Bor nije upamtio tako monstruozni zločin.

Ubici je određen pritvor i predat je sudiji Višeg suda u Zaječaru.

Umislio preljubu!

-Imamo troje dece. Dečaka od dve i devojčicu od nepunih godinu dana. Tamara je bila najstarija. Govorio je u pijanom stanju da ga varam i da ne može podneti da mu ćerku čuva i odgaja očuh. A nisam ga varala, ceo život sam mu posvetila – izjavila je juče Srđanova supruga Vesna.

Baka prva videla mrtvu unuku

Baka Stana je prva , vraćajući se oko ponoći s posla iz Brestovačke banje, prva videla mrtvu unuku u lokvi krvi. Uspela je da vikne komšije, a od kojih je jedan od njih, odham stigao i – zanemeo. Pozvao je Hitnu pomoć i policiju. Ubica je sve vreme nepomično, nemo sedeo u susednoj sobi. Takvog ga je zatekla i policija.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !