);

U TOPLANI JE KATASTROFALNO

Autor: M.C.

– Unutrašnja organizacija u JP Toplana je katastrofalna. Ovo je izjavio dr Žika Golubović, predsednik Privremenog organa upravljanja u opštini Bor naglašavajući da od direktora preduzeća ne može da se dobije ni podatak kolika mu je plata.

Ipak, u Toplani su, zahvaljujući i opštini, počele pripreme za tendersku nabavku energenata za nastupajuću grejnu sezonu. Istovremeno sa sa rukovodstvom RTB-a razgovara o stvaranju tehničkih uslova za efikasnije grejanje u 11.000 borskih stanova i ostalih prostorija. Opština, od kako je na čelu Pruvremeni organ, uredno Toplani isplaćuje obaveze od oko 5 miliona dinara mesečno. Zbog lošeg grejanja ranijih sezona, 250 domaćinstava se isključilo iz sistema. Mnogi , iz istog razloga, ne plaćaju daljinsko grejanje. Mesečna naplata je prosečno 22, dok je ranije iznosila 32 miliona dinara.

Dr Golubović je u pravu kada je izjavio i to da nije problem u nabavci izmenjivača grejanja, ali se nikad ne zna da li će i njih, kao prošlogodišnje, “pojesti” izvesne bakterije. Dakle, u tom javnom preduzeću je haos i to nije od juče. Plate im, u poređenju sa ostalim javnim firmama, nisu male. Štaviše! O višku zaposlenih i nedomaćinskom ponašanju ( o čemu se nemalo govorilo za skupštinskom govornicom ) danas niko ni reč da spominje. Čak se preti uličnim protestima, što je jedino opravdano navodnom brigom o mogućem zakašnjenju grejne sezone. Nije li vreme da nova vlast, od 1. septembra, najpre počne da raščišćava ispred javnih ustanova, a na prvom mestu mogla bi da bude Toplana. U tom slučaju, dovodi se u pitanje nedavna izjava Blagoja Spaskovskog da neće biti mesta otpuštanju prekobrojnih u javnim i društvenim ustanovama. Jer, to je najlakše reći, ali kako godinama plaćaju nerad i neradnike, javašluk i kriminal. Kako dozvoliti da se direktori menjaju a da ni jedan ne podnosi račune, ne samo javnosti. Ima tu još vazda pitanja i potpitanja, ali , verujmo, doći će vreme i za njih!

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !