);
Breaking News

SOCIJALISTIMA STAMBENO, DINKIĆEVIM TOPLANA I TV, NIČIĆEVIM “JEZERO”, “ŽUTIMA” SPORTSKI CENTAR

Novu vlast u Boru činiće Ujedinjeni regioni Srbije, Socijaldemokratska partija, DS, SPO, DHSS, Vlaška demokratska stranka, SPS, PUPS i JS. Dogovorom ovih stranaka i koalicija predviđeno je da kandidat za predsednika opštine bude Nebojša Videnović iz Ujedinjenih regiona, dok je mesto njegovog zamenika pripalo koaliciji oko DS, a predsednika skupštine SPS-u, piše današnji Blic.

Konstitutivna sednica biće održana sutra i na njoj će biti verifikovani mandati odbornika izabranih na vanrednim izborima 20. juna, a verovatno izabrani i čelnici opštine.

Kako saznajemo, koalicija URS-SDP, koja je na izborima osvojila i najviše odborničkih mandata (10), za kandidata za predsednika opštine predložila je Nebojšu Videnovića, člana G17 plus.

Mesto zamenika prvog čoveka borske opštine pripalo je koaliciji oko DS koja je na izborima osvojila sedam odborničkih mesta, a na to mesto biće imenovan predsednik OO DS dr Žika Golubović, dok pitanje ko će iz redova SPS-PUPS, koji su osvojili pet odborničkih mandata, biti na čelu SO Bor, još nije poznato jer su u opticaju tri kandidata.

U Opštinskom veću, najznačajnijem organu buduće vlasti koji broji devet članova, URS će imati četiri, DS tri, a SPS dva člana.

U opoziciji će ostati koalicija oko SNS sa sedam predstavnika, kao i DSS, LDP i koalicija Vlaška demokratska stranka Srbije – Romska partija, koji imaju po dva odbornika.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !