);
Breaking News

BORANKA NEDA PETROVIĆ – PRVI GLAS DEČJEG FESTIVALA

Autor: B.Filipović

Foto: D.Popaz

Na nedavnom, 31. Međunarodnom festivalu zabavne muzike za decu i mlade u Donjem Milanovcu, za najboljeg pevača-solistu stručni žiri je proglasio Nedu Petrović, učenicu sedmog razreda OŠ “Duško Radović” iz Bora. Diploma prvog glasa Festivala, slažu se i muzički poslenici u gradu bakra, stigla je u prave ruke. Jer, Nedina pesma  “Zaspao si srećan” ( autor, kompozitor Nenad  Ilijić )  pobrala je spontane aplauze i nagovestila novu zvezdu na srpskom muzičkom nebu.

-Upisaću Srednju muzičku školu u Beogradu. To mi preoručuju priznati muzičari i muzički stručnjaci, mada i moji roditelji žarko žele da se posvetim pesmi. Izgleda da mi je muzika zaista bolja strana. Do sada sam se pojavljivala sa KUD-om Bor i na Festivalu “Raspevano proleće” u Igalu. Svi moji nastupi bili su zapaženi, što mi daje podstrek da prevashodno radim i sarađujem sa profesorom Ilijićem koji u Milanovcu bio I predsednik žirija- priča Neda.Iako je jedno od petoro dece svojih roditelja veruje da će se izboriti, uprkos nedostatku novca, da završi Srednju muzičku školu, a potom da se  još ozbiljnije otisne u svet muzike.

Živojin Stanić, professor muzike iz Bora pun je hvale za Nedine nastupe i neosporni talenat. On je nepopravljivi optimista:

-Neda je neotkiveni biser. Proričem joj sjajnu karijeru. Dobro je što se prvo opredelila za školu. Takav glas i osećaj za muziku retko se rađa…

Pobednička pesma Neda Petrović – Zaspao si srećan DOWNLOAD

Share

2 thoughts on “BORANKA NEDA PETROVIĆ – PRVI GLAS DEČJEG FESTIVALA

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !