);

DINKIĆEVI NA ČELU OPŠTINE BOR

Novi predsednik Opštine Bor je Nebojša Videnović, zaposlen u rudnicima bakra Bor, zamenik predsednika je dr Žika Golubović, lekar Zdravstvenog centra. U Opštinskom veću je devet članova od kojih su četvorica iz Dinkićeve stranke.

Foto: D.Popaz

Odbornici SO Bor, na današnjoj, prvoj radnoj sednici u novom sazivu,  izabrali su Nebojšu Videnovića, dipl. inženjera mašinstva, zaposlenog u Borskim rudnicima bakra za  novog  predsednika Opštine Bor ispred političke grupacije  Ujedinjeni regioni Srbije. Za zamenika predsednika opštine Bor izabaran je, većinom glasova, dr Žika Golubović (DS). Odbornici su izabrali i dvet članova Opštinskog veća od kojih je četvorica iz Dinkićeve političke opcije.

Novi predsednik Opštine nije se na kraju javio za reč, ali mu je u toku sednice čestitao prvi sa listen G-17- a  na nedavnim loklanim izborima, Blagoje Spaskovski, direktor RTB Bor.

Na jučerašnjoj, konstitutivnoj sednici za predsednika SO izabran je socijalista Dragan Žikić, dok je njegov zamenik Ratko Apostolović iz URS.

Opozcioni odbornici ( ukupno ih je 13 od 35) iz SNS-a, DSS, LDP I VDSS nisu glasali.

Za sutra je zakazana nova sednica Skupštine opštine na kojoj će se postaviti novi dirtektori javnih i društvenih preduzeća i predsednici upravnih i nadzornih odbora.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !