);

NEBOJŠA VIDENOVIĆ, NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE BOR: PREISPITAĆEMO SVE SUMNJIVE MALVERZACIJE U JAVNIM PREDUZEĆIMA

Novopostavljeni predsednik opštine Bor Nebojša Videnović poručio je stanovnicima tog grada da će vlast koja je danas formirana u Skupštini Bora, biti odgovornija od svih vladajućih garnitura u prethodnih nekoliko mandata, objavila je S media.

„Odgovorno tvrdim da ćemo biti mnogo odgovorniji od onih koji su ovaj grad doveli u katastrofalno stanje i na ivicu propasti“, rekao je Videnović u prvom obraćanju novinarima.

Nebojša Videnović glasa na današnjoj sednici SO Bor
Nebojša Videnović glasa na današnjoj sednici SO Bor

Foto: D.Popaz

On je naznačio da nova vlast još nema u potpunosti pregled situacije u svim javnim preduzećima, ali je izrazio očekivanje da će ih Ujedinjeni regioni Srbije, sa koalicionim partnerima, Demokratskom strankom i SPS-om, uspešno konsolidovati.

„Urgentni zadatak nove vlasti je da oporavi javno preduzeće Toplana.Do toplih proba ostalo je oko dva meseca a agregati su potpuno van funkcije“, upozorio je Videnović.

Prema njegovom mišljenju, problemi u tom preduzeću se neće rešiti bez pomoći Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor i Vlade Srbije, jer su dugovanja više od 700 miliona dinara.

„Nisam siguran da je neko u Toplani u skorije vreme remontovao postrojenja. Medjutim, mi smo Boranima obećali da će se situacijasrediti do grejne sezone, i to ćemo uspeti“, naveo je predsednik opštine Bor.

On je dodao i da su u dugovima sva javna preduzeća u Boru, osim Apotekarske ustanove.

Videnović je obećao i da će insisitrati da se preispitaju sve sumnje malverzacije u javnom sektoru, koje su se u Boru dešavale poslednju deceniju, i da će imena počinioca tih dela makar izneti pred sud javnosti.

„Biću otvoren prema medijima za sve informacije koje vas interesuju“, rekao je na kraju Videnović.

Odbornici Skupštine opštine Bor izabrali su danas Nebojšu Videnovića (46) za predsednika opštine. On je član Ujedinjenih regiona Srbije, zaposlen je kao diplomirani inženjer u RTB-u Bor i do sada se nije politički javno angažovao.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !