);

NEDA PETROVIĆ IZ BORA NOVA NADA SRPSKE MUZIKE

Na nedavno održanom Festivalu zabavne muzike za decu i mlade „Tin“ u Donjem Milanovcu Boranka Neda Petrovic (14), učenica osmog razreda OŠ „Dušan Radović“, proglašena je za najboljeg solistu u izvođenju kompozicije “Zaspao si srećan“. Anđeoskim glasom i interpretacijom Neda je među 24 učesnika iz Crne Gore,Makedonije i Srbije publiku i žiri ostavila bez daha i osvojila tri prve nagrade: za najboljeg solistu, kompoziciju i aranžman i gran pri za najbolje ostvarenje na festivalu, piše današnji Blic.

– Volim muziku ,ona me čini srećnom.Još od malih nogu sam pevušila,naročito uz karaoke na kompjuteru .Pevam i dok se kupam,igram igrice ,na rođendanima ,slavljima,u školi… – kaže Neda.
Ova mlada devojka je sa osam godina krenula u borsku muzičku školu učeći da svira violinu.Nedugo posle toga uvidela je da je pesma njena opsesija i tada je i počela da pohađa časove pevanja kod profesorke Olje Mančegaj.Usledio je i prvi Dečji festival „Raspevano proleće“ na kome je osvojila drugo mesto .Sada je član i KUD-a „Bor“ gde izvodi etnopesme ,sa kojima je u Ohridu na večeri talenata zauzela prvu nagradu.

– Za Međunarodni festival „Tin“ sam se pripremala sa profesorom Nenadom Ilijićem iz Donjeg Milanovca.  On je i komponovao pop baladu „Zaspao si srećan“. Sve se odigralo brzo. Ilijić je boravio u Boru i držao časove gitare.Prilično iznenađen mojim talentom, od prvog trenutka kada je čuo moje izvođenje krenuli smo i sa pripremama za festival. Sada očekujem i potpisivanje ugovora sa njim,nakon čega će uslediti i ostala takmičenja, koje željno iščekujem . Inače, poslednje dve godine ne pohađam časove pevanja, vežbam sama i to je svima najinteresantnije – nastavlja radosno Neda.

Ova talentovana devojka ima samo jednu neostvarenu želju, a to je da postane estradni umetnik, a sudeći po osmehu i njenim ambicijama, glasu, intonaciji, ritmu i melodiji, čini se da Nedu čeka mesto nove zvezde srpske pop muzike.

– Pesma je čarolija. Uzbuđenje je potpuno, kada se ljudima dopada ono što možete da im prezentujete, i to ima posebnu draž. Nakon osmogodišnje škole upisaću srednju mužičku u Beogradu i nastaviti da učim i vežbam kako bi i nadalje bila u prilici da svojim glasom i pesmom ljudima donosim sreću i dobro raspoloženje. Pevanje me u potpunosti ispunjava jer je muzika moj život – kaže Neda.

Foto: Medija centar Bor

Share

2 thoughts on “NEDA PETROVIĆ IZ BORA NOVA NADA SRPSKE MUZIKE

  1. nedice moja samo tako…!! nastavi i nemoj da se nerviras zbog ljubornih devojcica…!! MWAaaaa :))) 😀 :*

  2. samo napred sa tobom je cela tvoja porodica,odlicni muzicari i jedan veliki put do kojeg moras da dodjes i naravno da ga predjes…na decijem festivalu mladih u donjem milanovcu si osvojila 3 prva mesta sa jednom odlicnom pesmom…ljubi te seka…!! 🙂

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !