);
Breaking News

PREISPITAĆE SE SVE MALVERZACIJE U JAVNOM SEKTORU

Nebojša Videnović, novoizabrani predsednik Opštine Bor

Autor: B.F.

Iako nemam kompletnu sliku poslovanja i rada svih javnih preduzeća , ni malo nisam zadovoljan, čak neke stvari ne mogu da shvatim. Zato ćemo preispitati poslovanje u svakoj javnoj firmi, možda i društevnim ustanovama. Najteže je u Toplani čiji dug premašuje 700 miliona dinara, jer ni kao stručnjak za mašinstvo ne verujem da su postrojenja redovno remontovana. Zima se čekala nespremno, ali nećemo dozvoliti smrzavanje i prošlogodišnje greške. Taj problem rešićemo jedino u saradnji sa državom i RTB-om Bor. Ipak, zajednički, sa ostalim partnerima u vlasti, konsolidovaćemo javni sektor i pokazati da smo bolja i korisnija vlast od prethodne- izjavio je Nebojša Videnović, novoizabrani predsednik opštine kojem je prošlog petka bio prvi radni dan.

Toplana je već godinama u krizi, niko ne odgovara ni za propadanje ostalih preduzeća – bilo je jedno od novinarskih pitanja Videnoviću.

– Nakon opsežne analize i stručnog i kompetentnog češljanja poslovanja uslediće medijska prozivka. Narod mora da zna gde se i kako troše zajedničke pare. Najlakše je tražiti povećanje cena, ali moraju da se podnesu i računi. I to javno. Na udaru će biti poslednjih deset godina, a za to vreme menjali su se mnogi direktori i poslovodstva, razne partije su imale udela. Osnovno je da iza svakog dela ostaju imena.

Nećete zaobići, postoje obećanja od ranije, ni „popravke“ u opštinskim službama?

– Aposloutno. Građani ne smeju da gube vreme pred šalterima. Usluga mora da bude na nivou. Tehnički i kadrovski smo dovoljno opremljeni.

Biće tu još nedaća, nagomilanih muka i nevolja iz prethodnih godina, kako izaći na kraj sa tolikim nerešenim pitanjima?

Verujem u našu političku koaliciju. Ujedinjeni regioni Srbije, zajedno sa DS i SPS, imaju dovoljno snage i umeća da ovu opštinu izvuku iz letargije i siromaštva. Ukoliko uspemo da se oporavi kombinat bakra ( zato imamo opštu podršku ) na putu smo da vratimo stari sjaj i da ponovo budemo među najrazvijenijim područjima. Resursi postoje. Složno i s punom odgovornošću postići ćemo cilj – veću proizvodnju bakra i plemenitih metala, neuporedivo značajnije iskorišćenje turističkih potencijala i brži razvoj malih i srednjih preduzeća – odgovorio je novinarima novi predsednik borske opštine, Nebojša Videnović, po struci dipl. inženjer mašinstva sa višegodišnjim stažom u Rudniku bakra „Jama“.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !