);

DVE NAGRADE ZA FILM „BELI, BELI SVET“ (SNIMAN U BORU)

Film „Beli, beli svet“ Olega Novkovića je na upravo završenom Internacionalnom filmskom festivalu u Lokarnu (Švajcarska) osvojio je dve ugledne nagrade, saopšteno je iz „NJest end productiona“.
„Beli, beli svet“ (ceo materijal sniman u Boru) osvojio je uglednu nagradu za umetnicki film „Art Cinema Award“ koju dodeljuje međunarodno udruzenje za art filomove Art &Essays Cinema Confederation (CICAE).
Za najbolju glumicu tog festivala proglašena je Jasna Đuricić, koja je za ulogu Ružice u tom filmu nagrađena “ Zlatnim leopardom“.
„Art Cinema Anjard”je kompliment umetničkim kvalitetima filma, ali i veoma važna preporuka za budući plasman filma “Beli, beli svet” u svetskoj bioskopskoj mreži, pred publikom“, kazala je tim povodom Milena Trobozić Garfild (Garfield) koja je, zajedno sa Uliksom Fehmiu, bila srpski producent tog filma.
Ona je istakla da umetnički filmovi već sada imaju više od 100 miliona gledalaca godišnje u Evropi.
„Mislim da je budućnost evropskog filma i nezavisnih ( neholivudskih) produkcija upravo u njihovom repozicioniranju iz sfere zabave u sferu umetnosti, rame uz rame sa pozorištem, operom ili vizuelnim umetnostima.
Sve ove umetnosti imaju svoju publiku i doživljavaju veliki preobražaj i ja duboko verujem da će se to desiti i sa umetničkim filmom“, zaključila je ona.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !