);

TRENER BOBANE VELIČKOVIĆ OŠTRO KRITIKOVAO SAVEZNOG SELEKTORA

Boban Marković, trener u klubu „Bor 030“ Bobane Veličković, seniorske evropske šampionke vazdušnim pištoljem iz Merakera ove godine i bronzane juniorke sa EŠ u Dovilu 2007, obratio se otvorenim pismom povodom postupaka selektora Zorana Stojiljkovića.

Pismo prenosimo u celini:

„Odlazi Zorane i pomozi Streljačkom savezu Srbije da uspostavi etičke i moralane norme u svojim redovima, jer si ti to razorio.

Revoltiran izjavom čoveka koji je prisvojio dugogodišnji rad strelaca i klupskih trenera i krio svoju haotičnost i skroman rad u streljačkoj reprezentaciji Srbije iza evidentnih rezultata naših reprezentativaca, moram da reagujem. Postignute sjajne rezultate naših strelaca na nedavnom Prvenstvu sveta, savezni trener za pušku i pištolj (kako voli sebe da predstavlja), ovim pokušava da iskoristi na svoj ne etički i nemoralan način za jednog sportistu i razračuna se sa svima onima koji pokušavaju da sačuvaju streljački sport, klubove i sve pozitivno što su generacije stvarale.

Na žalost, mnogi nisu želeli da vide negativne strane ponašanja Zorana Stojiljkovića u ulozi saveznog trenera. Sportisti – strelci, kao je to specifično u našem sportu, svoje rezultate su gradili u svojim klubovima, sa ličnim trenerima i i nametali se prvom među jednakima, saveznom treneru, donoseći sa sobom u reprezentaciju i sve pozitivno što su stekli u svojim sredinama i klubovima.

To je obilato koristio pomenuti selekor i na svoj način pokušavao i donekle uspeo, ali samo donekle, da od reprezentativaca stvori poseban klan kako bi zaštito svoj „elitizam“ koji je bio njegova lična brana u ostvarivanju ličnih interesa, pre svega materijalnih.

Uzimao je i delio nacionalna priznanja kao i novčane nagrade od onih strelaca i trenera u čijem stvaranju i radu nije imao nikakvog udela, koristeći i nedoslednost Uredbe vlade Srbije i to obilato i bezobzirno.

Protivnik svega pozitivnog u Streljačkom savezu Srbije, Pravilnika o stručnom radu, Pravilnika o raspodeli nagrada strelcima i trenrerima, protivi se i Regionalnom savezu Centralne Srbije, rečju protivi se svemu što je etičko, moralno i pozitivno.

Takav Zoran Stojiljković daje sebi za pravo da morališe i koristi veliki trud i rad strelaca, trenera i klubova i najveći uspeh srpskog streljaštva iskoristi za lični interes.

E, pa ne može gospodine savezni treneru za pušku i pištolj“!

Streljački savez Srbije

Službeni Put Zavoda 5

11030 Beograd

Tel: +381 11 3058-571

Email: office@serbianshooting.rs

Web: www.serbianshooting.rs

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !