КЊАЗ У КОНАКУ, ДВОРАЦ ЗАКЉУЧАН

Прошли су „Дани Брестовачке бање“

Аутор: М.Ц

На 17. „Данима Брестовачке бање“, протеклог викенда, награђени су, по одлуци стручног жирија, најбољи мајстори сувенира, старих заната и старих јела. Најлепши сувенир је израдила Уметничка радионица „Кутак“, у старим занатима најуспешнији је Петар Чулиновић, док је екипа „Бољитка“, на челу са популарним куваром Пиџом ( сви из Бора) спремила најукусније старо, већ заборављено јело.

„Дани“ су прошли у песми и игри, изложбама, наступима  сеоских и градских културно-уметничких друштава и сценском приказу доласка књаза Александра у конак књаза Милоша, јер је „његов“ дворац, иако реновинар пре пола године, био закључан.  Било је лепо, али све по старом шаблону. Могло је, утисак је посетилаца, да се осмисли и више атрактивнијих програма и да се  боље маркетиншки „одради“ цела манифестација. Општина је издвојила 300.000 динара, превоз је био бесплатан, народа се окупило мање него ранијих година.

-Време је да Брестовачка бања, као једна од три најстарије у Србији, позове госте и из света, јер има, сем 12 лековитих извора, још доста тога да понуди. Зато би требало да се лети организује више културних и забавних манифестација. Никоме није јасно зашто је био  затворен дворац Карађорђевића кад је, после две деценије, и рекоснтуисан за госте.  Објашњење ће морати да се саопшти –  каже Андра Драгошановић, један од твораца „Дана Брестовачке бање“.

Share

Ostavite odgovor