);
Breaking News

DIREKTOR TOPLANE: „TOPLANA JE DNO DNA“

Autor M.C.

Foto: D. Popaz

Iako je grejna sezona na pragu, u JP Toplanu u Boru je – katastrofa. Tamo vlada opšti nerad i javašluk.  Trenutni dug je 760 miliona dinara i približan je opštinskom godišnbjem budžetu. Na drugoj strani, prethodna rukovodstva su dozvolila da  se ne naplati 457 miliona od kojih je, primerice,  gotovo trećina za grejanje stanova, a 103 miliona otpada na budžetske ustanove. Najteža „stavaka“ je  duboka tehnička nedisciplina – rečeno je na današenjm sastanku novinara sa novoizabranim predsednikom opštine Bor Nebojšom Videnovićem i driektorom Topalne Živoradom Petrovićem.

-Nije sve u parama. Tamo predugo traju nerad i nedisciplina. Na primer, zaposleno je 155, a u poočetku je bilo 90 radnika. Još se ne zna kolike su im plate, ali nisu za potcenjivanje. Neverovatno je da se u javnim preduzećima susrećemo i sa radnim mestom „bivši direktor“. Od sada će svi biti vezani za RTB, jer kako se bude razvijao kombinat bakra, tako će napredovati i opština – rekao je Videnović.

Direktor Toplane bio je još kritičniji:

-Da sam znao dokle se došlo u organizaciji posla, nikad ne bih prihvatio rukovodeće mesto. Niko godinama ništa nije radio. Tamo je dno dna. Ni jedno mesto nije zdravo. Svakih pet minuta neko me zove i traži dug. Ipak, topla probe počeće sredinom septembra. Grad ne sme ostati bez grejanja i to je osnovna poruka građanima – naglasio je Petrović

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !