);

DUG JAVNIH PREDUZEĆA JE 1,3 MILIJARDE, NIŠTA POSEBNO…

Autor: MC

Na jučeašnjoj konferenciji za medije u opštini Bor obelodanjeno je da je ukupan dug javnih preduzeća 1,3 milijarde dinara, što je apsolutni rekord od 2000. godine do danas. To je red veličine jedan i po sadašnji opštinski budžet. Na prvom , nesalvnom mestu dužnika je Toplana sa 760 miliona dinara, sledeći je Vodovod.

Na istom jučerašnjem skupu je rečeno da je u Toplani bilo i velikih krađa, da se radilo neodgovorno i da je “tamo dno dna”.

Da li je neko i nekad, poslednjih godina, odgovarao za haos i nerad, za javašluk i malverzacije – tek za najčudnije baktrije u toplovodnoj vodi, u Toplani – pitanje je za POLICIJU, SUD I VLADU SRBIJE. Ako se tako i takve  kvalifikacije izreknu na više zvaničnih skupova, opet se postavlja pitanje – rade li nadlažne službe svoj posao?  Ko to radi ili ne radi, zar ova vlast ne zna šta su radili pre njih i ko je  “napravio dno dna”, zar nije profesionalno, I LJUDSKI, da se kaže o čemu je tačno  reč? To su stravične finsijske i , napokn, moralne, dubioze.  Zato je vazda lepo što novinari pokmušavaju da “uhvate” stajanje krivičnih prijava za neke” važne ljude” u nekim izuzetno odgovornim državnim institcijama. Država ne sme da žmuri nad lošim i dokazano nezrealim političkim i ostalim šefovima i njihovim pomagačima. Nema ko drugi da im stane na put. Šta može država i narod koji “guta” 1,3 milijarde dinara, a da se navodno ne zna ko je stvaralac d u b i o z e koja će imati, koje i kakve posledice, tek će se videti, mada i sad niko nije slep kod dobrog očinjeg vida.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !