);
Breaking News

VIŠE SE NEĆEMO SMRZAVATI, ALI VEĆ SMO PLATILI JEDNO SMRZAVANJE!

Generalni RTB- a dao je još jednu optimističku izjavu uglednom dnevniku, što je  razumljivo, ali šta da činimo s prohujalim mukama…( i plaćanju za hladne radijatore).

Autor: B.F.

-Ove godine boljem grejanju Bora doprineće i topionica Borskog kombinata tako što će višak pare ponovo isporučivati ovdašnjoj toplani, ponovo uspostavljenim tehnološkim vezama. Takve veze između topionice i toplane postojale su i ranije i zato su Borani godinama imali najjeftinije centralno grejanje, koje koristi 96 odsto stanova, preduzeća i ustanova. Ali su gradski čelnici, posvađani sa ljudima iz kombinata, te veze pokidali 2002. godine, nerazumno i na štetu Borana.- izjavio je novinaru “Politike” direktor RTB “Bor” Blagoje Spaskovski naglašavajući da će ova kompanija i na drugi način pomoći da se Borani ove zime dobro greju. Sigurno se, kaže, neće smrzavati kao prošle godine kada je grejna sezona kasnila gotovo dva meseca.

Kako bi bilo lepo da se direktor Spaskovski, i ne samo on, založe da se građanima oprosti plaćanje grejanja i za ona prva dva prošlogodišnja meseca, mada se nismo ogrejali ni tokom cele sezone. Ne samo u izvesnom procentu ( kako se prohtelo stručnjacima i naučnim radnicima u Stambenom), nego za ceo period. To bi ekipa iz RTB-a i Opštine mogla da učini, jer se javno priznalo da se grad smrzavao. Spaskovski je stanovnik Bora i on to odlično zna. Zato mu se i najviše veruje. Svaka mu čast na toj izjavi, ali neka krene i korak dalje, neka se u ovoj nemaštini i građani malo odmore od nameta i poskupljenja. Bio bi to izvanredan potez koji bi i aktuelnu vlast učinio delotvornijom i u oičima građana važnijom. Jer, država je pomogla svoje službenike, pomoći će i najsiromašnije penzionere, a šta sa onim narodom koji je plaćao – i danas i te kako plaća –  nerad i javašluk u Toplani ( potvrđena konstatacija na nedavnom sastanku u SO)? A takvnih  je, zajedno sa penzionerskom sirotinjom, najviše. I još nešto. Plate u Toplani i JP za stambene usluge su najveće u javnom sektoru. Neka se onda i zaposlenima neradnicima koje kao da baš briiga što se grad dva meseca smrzavao, smanje lični dohoci.U istoj toj meri. Oni su imali dovoljno para, pa su uključivali grejalice na struju. Oni se, zasigurno, nisu smrzavali! Doduše, velikim izumiteljima u Toplani nije bilo lako da otklone te silne bakterije iz vrelovodnih cevi koje su pojele, ne samo gomile para, nego i neke čelične delove koji, kako je neko predložio, ne bi stradali da su bili – pozlaćeni.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !