);

Милановац без воде за пиће

Аутор: С. Тодоровић

Фото: Марија Јоновић

Велики поплавни талас, у првој половини јула, изазвао је хаварију у фабрици воде у Доњем Милановцу и још од 14.јула овај подунавски туристички градић непрекидно кубури са водом за пиће. Тачније, градски водовод не функционише па су житељи Доњег Милановца и посетиоци познатог хотела „Лепенски вир“ принуђени да се водом снабдевају из цистерни или да купују флаширану воду.

Љубиша Јовановић, директор комуналног предузећа „Доњи Милановац“ каже да ће већ у току наступајуће недеље на градски водовод поново бити прикључено старо извориште, пошто хаварисана фабрика и даље неће моћи да прерађује дунавску воду. Очекује се да ће замуљени филтери у фабрици воде бити оспособљени (заменом активног угља) тек средином или крајем септембра.

Фабрика воде у Доњем Милановцу
фабрика воде у Доњем Милановцу

Прикључивањем старог изворишта на водовод Милановчани ће и даље оскудевати у води за пиће, али у мањем обиму него протеклих месец и по дана. А за оспособљавање постројења у фабрици воде – која је изграђена пре пет година (на принципу мембранске технологије) да би се насељу обезбедило више воде за пиће – биће потребно, системом јавне набавке, уложити доста новца из буџета мајданпечке општине.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !