);

BORSKA DECA SE BESPLATNO ODMARALA U NEMAČKOJ

Nebojša  Videnović, predsednik opštine Bor priredio danas prijem za 20 đaka iz siromašnih porodica koji su besplatno letovali u Nemačkoj

Autor: M.C.

Dvadesotoro dečaka i devojčica, učenika borskih osnovnih škola, proveli su deset nezaboravnih dana u Nemačkoj, u organizaciji bavarskog Crvenog krsta i ovdašnjeg Udruženja građana “Vajfert”. Domaćin mališanima iz grada bakra bio je Bavarski Crveni krst koji je borskim školama, vrtićima, bolnici i raznim društvenim i sportskim organizacijama , poslednjih pet godina, obezbedio pomoć vrednu oko 120.000 evra.

Na današnjem prijemu u opštini Bor, predsednik opštine, Nebojša Videnović uručio je mališanima skromne poklone, a Udruženju “Vajfert” čestitao na plodnoj saradnji sa nemačkim humanitarcima.

-Ovo je četvrto leto kako po 20 đaka iz siromašnih porodica besplatno letuje u okolini Minhena. Naši prijatelji iz njihovog Crvenog krsta obezbedili su deci ugodan boravak u rekreativnim centrima u Minhenu, posete zološkiv vrtovima, odmor na bazenima, razgledanje kulturnih i istorisjkih spomenika. Deca us puna lepih utisaka i to nas najviše raduje- kaže Jasmina Huber, predsednik Udruženja “Vajfert”.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !