);
Breaking News

MANDATI CEPAJU DINKIĆEVU I NIČIĆEVU KOALICIJU

Iako je,posle pobede na lokalnim izborima, odrzanim 20.juna, izgledalo da je koalicija Ujedinjeni regioni Srbije-Mlađan Dinkić monolitna, već prve čarke između koalicionih partnera-G17 plus i  Pokreta Živim za krajinu (“PZK”), koji predvodi Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara-pokazale su duboka neslaganja izmedju “DVA OKA U GLAVI”.  Naime, Saša Mirković, potpredsednik PZK, optužio je generalnog direktora RTB, Blagoja Spaskovskog, koji je na junskim izborima bio nosilac liste Ujedinjenih regiona Srbije, da je postao apsolutni despot u Boru, te da ne poštuje dogovore sa predstavnicima Ničićeve stranke, objavljuju današnje “Novosti”. (Redakcija MC delimično je promenila naslove u tekstu).

–Spaskovski se ponasa kao da je gospodar Bora – oštar je Mirković-jer iako je predsednik Opštine zvanično Nebojša Videnović, svi znaju da je on samo produžena ruka generalnog direktora RTB i da ispunjava sve njegove naloge. Mirković nadalje optužuje Spaskovskog i da je blokirao izbor člana PZK na mesto pomoćnika predsednika opštine. Uz to, koalicionim sporazumom bilo je predviđeno da, u okviru URS, koji je osvojio deset odborničkih mandata, tri pripadnu članovima Ničićeve stranke. -Naša tri odbornička mandata, međutim, još nisu verifikovana-naglasava Mirković-Prema tome,naši koalicioni partneri iz G17 plus, a pre svega gospodin Spaskovski, treba javno da se izjasne da li nas žele u lokalnoj vlasti ili ne. Čisti računi potrebni su posebno zato što su Ujedinjeni regioni Srbije najviše mesta na izborima u Boru osvojili upravo zahvaljujući nama, dok na prošlim izborima, kada su “eksperti” išli samostalno, nisu uspeli ni census da predju. Na kraju Saša Mirković je naglasio da će ovo biti tema kojom će se, u narednom periodu, pozabaviti i organi stranke, kao i da će članovi Glavnog odbora Pokreta „Živim za Krajinu” i od svog prvog čoveka, Boška Ničića, zatražiti da se izjasni o novonastaloj situaciji.

SPASKOVSKI NEDOSTUPAN

Povodom optužbi Saše Mirkovića, pokušali smo da čujemo šta o svemu ima da kaze i Blagoje Spskovski, ali je mobilni telefon generalnog   direktora RTB bio isključen.S druge strane, Nebojša Videnović, predsednik opštine Bor, kojeg je potpredsednik PZK nazvao marionetom, kratko je rekao- “uopšte ne želim da komentarisem Mirkovićeve reči”.

MIRKOVIĆ:  ŠTA ĆE POSREDNIK ZA KAMIONE

-Ja nisam imao nikakve veze sa nedavnim koncertom koji je u Boru održao Haris Džinović-decidiran je Mirković – jedino što sa sigurnošću mogu da tvrdim jeste da taj događaj nije bio besplatan, kao što je bilo najavljivano. Po mojim informacijama iz RTB, taj hepening platila je neka firma iz BIH, od koje je Basen kupio beloruske kamione “belaz” za prevoz rude. Zato se i pitam šta je nateralo Spaskovskog da takav gigant, kao sto je RTB, kupuje kamione preko posrednika, a ne direktno od proizvođača.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !