);

Teška jesen za novčanik

Proizvođači hrane najavljuju novi talas poskupljenja, iako se još nismo ni od avgustovskog oporavili, pišu današnje Novosti.

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević trebalo bi u ponedeljak da se sastane sa proizvođačima ulja “Dijamant”, “Viktorija grup”, “Invej” i “Banat”, kako bi se razgovaralo o ceni ove osnovne životne namirnice. Vodeće uljare u Srbiji, naime, opet najavljuju poskupljenje svojih proizvoda uz obrazloženje da je otkupna cena suncokreta gotovo duplo veća nego lane, odnosno da je otišla na 420 evra po toni.

Kako saznajemo, prema novoj računici uljara proizvođačka cena zejtina iznosila bi 129 dinara, na šta naravno idu porez na dodatu vrednost i trgovačka marža. Kolika će biti krajnja cena ulja u trgovinama, zavisi od visine marže koju će trgovci zaračunati.

ljari nisu, međutim, jedini koji mašu novim cenovnicima. Prema najavama slede i poskupljenja mesnih prerađevina, testenine, slatkiša, pojedinih pića, kućne hemije – pre svega deterdženata, šampona i paste za zube…

OPŠIRNIJE                         >>>>>>>>>>>>>>>>

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !