);
Breaking News

SINDIKAT NEZAVISNOST: U RTB-u JE SLOŽENO STANJE

Na inicijativu članova sindikata Nezavisnost TIR-a, imajući u vidu složeno stanje u TIR-u, odnosno RTB-u Bor, a povodom odbrane struke i profesije nadzorno tehničkog osoblja ( NTO )  stručnih radnika TIR-a, sindikat Nezavisnost TIR-a se obraća svojim članovima, ali i ostalim zainteresovanim radnicima sa željom da ih motiviše i tom prilikom inicira na učešće u radu Odbora za racionalizaciju i inventivne delatnosti sa sledećim zadacima:

  1. 1. Jačanje  stručnog, finansijskog, materijalnog  poslovanja TIR-a i svih njegovih službi i organizacijskih proizvodnih jedinica.
  2. 2. Povećanje produktivnosti kroz primenu svih vrsta inovtivnog delovanja u praksi  ( patenti, mali patenti, tehnička unapređenja, korisni predlozi, razne racionalizacije …), radi smanjenja troškova u proizvodnji i povećanja proizvodnje, a samim tim i na ovaj način stvaranja finansijskih uslova za povećavanje zarada radnika.
  3. 3. Aktivno učešće u organizovanju i realizaciji u praksi svih vidova racionalizacije proizvodnje.
  4. 4. Svaki zaposleni koji je u svom radu i na osnovu pozitivnog iskustva ima predlog za povećanje ušteda u proizvodnji i povećanja proizvodnje, ovog puta može svoje predloge da iznese radi realizovanja istih u potpunosti, jer će imati bezrezervnu svu stručnu i svaku drugu pomoć ovog Odbora.
  5. 5. Posredovanje između rukovodstva TIR-a i svojih članova i ostalih zainteresovanih radnika koji svojim stručnim znanjem, radom i dugogodišnjim iskustvom, svojim predlozima i primedbama mogu doprineti povećanja ušteda u proizvodnji i povećanju proizvodnje.
  6. 6. Svoje pismene i usmene predloge mogu predati ovom Odboru u sindikatu Nezavisnost TIR-a ili predsedniku Odbora za racionalizaciju i inventivne delatnosti Buđelan Slaviši, dipl.ing. radniku Elektrolize radi prosleđivanja odgovornim licima u TIR-u i daljeg realizovanja.
  7. 7. Svi zainteresovani radnici za aktivno učešće u ovom Odboru mogu se prijavljivati kod svojih sindikalnih poverenika ili predsednika Odbora.

U Boru, 10.09.2010.                                                                            “Nezavisnost” TIR-a ,

Predsednik Odbora                                     Predsednik sindikata

_______________                             __________________

Slaviša Buđelan                                                             Dragan Jankucić

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !