);
Breaking News

B.SPASKOVSKI NA SKUPŠTINI LJAJIĆEVOG SDP: GRADIĆEMO AMFITEATAR, O TOPIONICI NI REČ

AUTOR: MC

-U Boru ćemo graditi novi trg sa velikim šetalištem i  moderan amfitetar. Prošlo je  vreme Bora od pre deset-petnaest godina. Doduše, pred nama su i ogromni nasleđeni problemi u javnom sektoru. Okupićemo mlade ljude koji žele i znaju da rade. Promeniće se i način rada u Centru za socijalni rad koji će preuzeti SDP, jer treba  efinaskjije rešavati nagomilane socijalne probleme. Ovo su parafrazirane reči Blagoja Spaskovskog, generalnog direktora RTB Bor ( od nedavno i moćnog pripadnika URS ) na sinoćnoj osnivačkoj Skupštini  borskog SDP-a kojoj su prisustvovali i dr Zoran Dragišić, član Izvršnog odbora i Nataša Vasić, član Glavnog odbora stranke. Oni su rekli da će uskoro biti osnovani opštinski odbori u više gradova, a prvi takav skup je narednog četvrtka u Kragujevcu kome će prisustvovati i lider SDP dr Rasim Ljajić. Čast da pozdravi prisutne imao je poverenik SDP-a  za Bor Goran Stojanovski koji je od medija, izgleda, pozvao samo „svoje novinare i snimatelje“.

Skupštini su prisustvovali, sem članova i simpatizera, i gosti iz lokalnog DS-a, SPS-a, G-17    …

Zašto spominjemo obraćanje Spaskovskog ovom cenjenom skupu? Najviše zato što, kako javljaju naši izveštači, ni rečju nije dodatako gradnju nove Topionice bakra, a govorio je o amfiteatru ( da li pokrivenom ili pod sumpornim nebom, to se još pouzdano ne zna). A danas je u „Novostima“ osvanula nezvanična informacija po kojoj je kanadska banka dala rok RTB – u da do kraja godine obezbedi „zelenu studiju“ ( taj posao ne košta malo ) ili neće biti obećanog kredita za investicije u metalurgiji. Kao da se zaboravilo na nedavna predizborna obećanja, i ne samo kada je reč o novoj Topinoci. Prema nekim nezvaničnim informacijama ( druge odavno ne postoje), kamen temeljac tek bi trebalo , ukoliko opet ne dođe do „nepredviđenih okolnosti“, da se postavi sredinom iduće godine. Ako je tako, a vrlo brzo će i to, nadajmo se, biti obenredovano, zašto ne budemo otvoreni pred sopstvenim građanima i kažemo istinu. Odugovlačenje nikome neće doneti ništa dobro. Bar to je poznato.

No, Spaskovski je , istina pojedinostavljeno, sinoć izrekao i značajnu dosetku: – Desi se, Bože moj, da čovek padne, oterse prašinu i – nastavi dalje. Na šta li je ovaj omiljeni direktor – i sve popularniji političar – mislio, šta mislite…?

Nije na odmet i još jedna današnja vest u novinama: Moguće je da premijer Cvetković bude smenjen, izgleda sa kadrom DS-a i gradonačelnikom Beograda, Draganom Đilasom. Koliko je to loše za Bor ne treba ni govoriti glasno, jer Cvteković je iz ovog kraja ( Novo Korito-Zaječar).  Kako li ćemo tek tad, pod uslovom da nemamo jači lobi u vrhu vlasti, graditi amfiteatar sa 15.000 tona proizvedenog katodnog bakra za proteklih osam meseci? Možda je ovo i ovakvo razmišljanje za novu borsku vlast suvišno, ali nije zgoreg da  i o tome, bar u tajnim odajama, prozobore po koju …

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !