);
Breaking News

DINKIĆ POČEO DA SREĐUJE BOR

Cilj Ujedinjenih regiona Srbije jeste da se na narednim izborima bori za treće mesto iza DS i SNS, ali mislim da imamo šanse čak i za drugo, rekao lider G17 Plus i URS povodom 100 dana od osnivanja ove unije, piše današnji Press.

100 dana: Mlađan Dinkić
100 dana Mlađan Dinkić

Dinkićeva uzdanica: Blagoje Spaskovski
Dinkićeva uzdanica: Blagoje Spaskovski

Živim za Bor: Boško Ničić
Živim za Bor: Boško Ničić

Predsednik G17 Plus i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić izjavio je juče da će se njegova stranka na sledećim izborima boriti za treće mesto, iza DS-a i SNS-a. Ali, Dinkić dodaje i da „ima šanse“ da URS bude druga politička snaga u Srbiji!

Dinkić očekuje da će URS na narednim lokalnim, ali i parlamentarnim izborima beležiti dobre rezultate.

Vratiti imovinu opštinama

– Naš cilj u političkom smislu jeste da se borimo za treće mesto, a mislim da imamo šanse čak i za drugo! Niko još nije istraživao rejting URS-a. U Boru su nam davali 8 odsto, a osvojili smo 25 odsto glasova. Veliko je interesovanje za učlanjenje u URS, 30-ak predsednika opština, grupa građana i organizacija želi da nam se priključi – rekao je Dinkić povodom 100 dana od osnivanja Ujedinjenih regiona.

Na pitanje da li će izazvati vanredne parlamentarne izbore, Dinkić kaže da „to ne zavisi od URS-a“.

– Parlamentarni izbori će biti kad im dođe vreme. Time se ne opterećujemo, u svakom trenutku bićemo spremni za izbore, a verujem da će biti u redovnom roku – rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, na jesenjem zasedanju Skupštine biće razmatran i zakon o javnoj svojini, kojim bi se omogućilo vraćanje imovine lokalnim samoupravama, koji će predložiti URS.

– Predložićemo novi program decentralizacije i regionalizacije Srbije. Pokrenuli smo proces dekoncentracije državnih institucija i neke su izmeštene iz Beograda. Fond za razvoj biće u Nišu, a Agencija za finansiranje izvoza u Užicu. Nezaposlenost u unutrašnjosti je ogromna. U Nišu je 10 puta više nezaposlenih nego na Savskom vencu, a u Beloj Crkvi, Lebanu, Bojniku i Prijepolju 20 puta više je onih koji nemaju posao. To hoćemo da promenimo – kazao je Dinkić.

Lider G17 je rekao i da je URS osnovan da politiku koristi za rešavanje životnih problema običnih ljudi.

– Uradili smo prve korake, doveli smo „Fijat“ u Kragujevac, „Juru“ u Raču i Niš, „Falke“ u Leskovac, „Golden lejdi“ u Loznicu, gradimo topionicu u Boru. I to ćemo raditi i dalje – rekao je Dinkić.

Ulaze u Novi Sad, Vranje…

On je najavio i da će sa Majom Gojković osnovati odborničku grupu URS u Skupštini Novog Sada, ali i da će ući u lokalne skupštine u Knjaževcu, Vlasotincu, Svrljigu i Vranju. Zamenik predsednika URS-a i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović rekao je da u „Srbiji ne postoji bolji primer da se demokratija isplati od primera Kragujevca, gde se može videti sve ono za šta se zalaže URS“.

– Kragujevac pre i posle „Fijata“ nije isti i na isti način treba da se razmišlja i u drugim gradovima – rekao je Stevanović.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !